Ако откриете повече коса по четката или гребена от обикновено,

...
Ако откриете повече коса по четката или гребена от обикновено,
Коментари Харесай

Есенен косопад – как да се справим с него?

Ако откриете повече коса по четката или гребена от нормално, не сте сами. Сезонният косопад е по-често, в сравнение с си мислим и това е единствено краткотрайно събитие. Но, краткотрайно или не, загубата на косата е  стресираща за всяка жена. За благополучие има няколко метода за понижаване на неприятния есенен косопад и поощряване на растежа на мощна и здрава на тип коса.

Основните аргументи за сезонен косопад през есента са:

Честа причина е фактът, че сме склонни да се разболяваме по-лесно в студените месеци, и защото клетките на косата ни са вторите най-бързо създавани кафези в тялото, косата постоянно е първото нещо, от което страда при всяко положение на тялото.

Благодарение на вредите, породени от топлота, излагане на хлор и солена вода и излагане на слънце, косата след лятото може да бъде чуплива, суха и склонна към раздробяване. В резултат на това през есента можем да видим повече загуба на коса. Няма потребност да изпадаме в суматоха. Ако усетим сезонен косопад, има способи да се погрижим за косата.

На помощ идват витамините

Друг метод да дадем малко помощ  изтощена и падаща коса е приема на подобаващи витамини. Можем да подхраним косата, като приемаме биотин (витамин В7). Един от най-ефективните витамини за по-гъста и здрава коса е биотин. Той подтиква растежа на нова коса, което е извънредно значимо за възобновяване от следите от косопада. Биотинът е водоразтворим витамин, значимо хранително вещество за растежа на косата.

Консумацията на омега мастни киселини може да помогне за възстановяване на косата от вътрешната страна на открито, защото те са цялостни с хранителни субстанции и протеини. Приемът на омега-3 заедно с антиоксиданти оказва помощ за възстановяване на плътността и диаметъра на косъма. Освен това понижава загубата на коса при есенен косопад. Омега мастните киселини оказват помощ на клетките да работят вярно и да построяват здрава конструкция, както е да възвръщат към този момент развалената целокупност на косъма.

Натурални артикули за разчистване и грижа

Скалпът се усеща по-добре, когато го поддържаме чист с натурални органични артикули, които ще подсилят корените и ще улеснят процеса на напредък. Сулфатите, парабените, изкуствените оцветители и аромати изтощават косата и стопират растежа на нова коса.

Подстригване

При загубата на коса, последното нещо, което желаеме да създадем, е нова прическа. Ако обаче косопадът е породен от сезонно увреждане като раздробяване на косъма – подрязването на изтощената коса може да понижи неприятния есенен косопад. Освежаването на косата и премахването на сухите и цъфтящи краища ще усъвършенства здравето и красивия тип на косата.

Намаляване на термичната обработка

Стайлингът и прекомерно доста култивиране на развалена, след лятото коса могат да бъдат пагубни за нея. Топлината от уредите за къдрене и изправяне, може да аргументи повече вреди на косата и да я направи по-чуплива и склонна към раздробяване. За да понижим резултатите от есенен косопад, дано опитаме се да стилизираме косата по-малко и да понижим използването на сешоари, маши и преси за коса.

Промени в храненето

Това, с което се храним, може да способства (или да навреди) на здравето на косата. Като общо предписание е значимо да се храним с добре уравновесена диета освен за положителното здраве, само че и за хубава коса и кожа. Добавянето на храни, богати на мастни киселини като авокадо, бадеми, органично кокосово масло и сьомга може да помогне за поддържане на здрава коса и да понижи доста въздействието на сезона върху косата и риска от есенен косопад.

Хидратиране

Винаги е добра концепция да поставим спомагателни старания през есените месеци, с цел да поддържаме косата хидратирана и овлажнена. За задачата може да използваме дълбоко подхранваща маска срещу есенен косопад или да си приготвим такава сами у дома. Предлагаме ви една изпитана рецепта за маска, която подхранва косата при есенен косопад.

Разбъркваме в дребна купичка:

2 с. л. студено пресовано кокосово масло.

1 с. л. чисто арганово масло.

1 с. л. мед (за предпочитане недопечен, органически мед).

По избор: Няколко капки лавандула или етерично масло по желание за ароматните и релаксиращи свойства.

Нанасяме маската отмерено върху влажна коса, секция по секция и я масажираме в скалпа, с цел да подтикваме здравия напредък. Съсредоточаваме се върху краищата си, с цел да помогнем на повредените и накъсани косъмчета. Увиваме косата с забрадка и оставяме маската да подейства за 20-30 минути и по-късно изплакваме с естествен шампоан, както нормално.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР