Ако опцията Не подкрепям никого на бюлетината беше партия, тя

...
Ако опцията Не подкрепям никого на бюлетината беше партия, тя
Коментари Харесай

Не подкрепям никого с рекорд - над 108 хиляди гласа

Ако опцията " Не поддържам никого " на бюлетината беше партия, тя щеше да е част от идващото Народно заседание и да надмине и " ИТН ". Това сочат данните на ЦИК при 99,58% обработени протоколи.

108 677 българи са дали своят вот протестно, като вотът им не отива за нито една партия, и единственият резултат от него е повдигането на интензивността. Това е връх за тази опция на бюлетината, въведена относително неотдавна - през 2016 година

При първия опит преди 7 години над 87 хиляди българи отхвърлиха да поддържат партия, само че отидоха до урните. След това известността на " Не поддържам никого " спадна, до 2022 година, когато още веднъж над 87 хиляди гласоподаваха по този начин.

Вдигането на интензивността обаче има едно следствие - подвига се условието за това възможен референдум да бъде годен. За тази цел гласувалите в него би трябвало да бъдат най-малко толкоз, колкото са излезлите да пуснат бюлетина на последния парламентарен избор. Това значи, че тези гласоподаватели затрудняват " Възраждане " и Българска социалистическа партия и техните упоритости за национални допитвания.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР