„Ако няма рязко влошаване на епидемичната обстановка, учебната година ще

...
„Ако няма рязко влошаване на епидемичната обстановка, учебната година ще
Коментари Харесай

Денков: Ако няма влошаване на епидемичната обстановка, на 15 септември учениците ще започнат присъствено

„ Ако няма внезапно утежняване на епидемиологичната конюнктура, образователната година ще стартира на всички места на 15 септември присъствено. При утежняване на обстановката има доста благоприятни условия за гъвкава организация в училищата”. Това съобщи министърът на образованието Николай Денков, предава NOVA.

„ Има шефове, които могат да решат, в случай че има опция, образованието да бъде на 2 смени - заран и следобяд, като 50% от децата да са у дома. Има шефове, които споделиха, че са подготвени и на хибридна форма – 50% - в клас, 50% – у дома и се сменят през седмица. Директорите ще имат независимост да решават”, сподели още той.

„ Това, което сме сложил като изискване, е при електронно образование, в случай че не е всичко затворено, да има не повече от 50% от децата в училище”, добави Денков.

Когато децата имат някакви признаци, те ще бъдат незабавно тествани и изолирани, в случай че се окаже, че са инфектирани с COVID-19, уточни още министърът на образованието.

„ Нашата задача е да държим оптимално отворени учебни заведения, оптимално присъствено образование, само че без да подлагаме на сериозен риск здравето на учениците и учителите “, уточни Денков.

"Мен не ме тормози откриването на образователната година, това се прави в дворовете, навън, може да се обезпечи отдалеченост, могат да се обезпечат разнообразни часови пояси, тъй че да не се засичат разнообразни випуски. Проблемът е по какъв начин по-късно ще се развият нещата, когато децата влязат в клас - дали ще съблюдават ограниченията, каква е обстановката в града, в който се намира учебното заведение. Така че откриването на образователната година при тази епидемиологична конюнктура ще бъде присъствено ", уточни още Денков.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР