Ако някой твърди, че у нас наказани за неспазване на

...
Ако някой твърди, че у нас наказани за неспазване на
Коментари Харесай

Безработен с 10 000 лв. глоба за нарушена карантина за COVID-19

Ако някой твърди, че у нас осъдени за неспазване на ограниченията против разпространяването на ковид няма, бърка, съобщи 

Безработен мъж от монтанско село нарушава карантината си. Осъден е на три месеца условно отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период.

В края на януари тази година 26-годишен български жител се прибира от Швейцария. По това време страната е в рискова зона, по тази причина на софийската аерогара мъжът получава от столичната здравна ревизия наставление за десетдневна карантина. Посоченият от него адрес е домът му в Крива бара.

Два дни след прибирането му другари го търсят, с цел да закара бебе на доктор до прилежащия град Брусарци.

" Ние му звъннахме да пристигна и да закараме дребния в болничното заведение, тъй като имаше висока температура ", споделя локалната жителка Мирослава Кирилкова.

В колата на мъжа се качват три дами и детето, което тогава е на няколко месеца.

„ Ако не беше Вили, нямаше кой да ни помогне ", споделя майката на детето Камелия Михайлова.

Докато лекарите избавят детето, мъжът отива да зареди гориво. По пътя го стопира полицейски патрул и излиза наяве, че мъжът е нарушил карантината си.

" Да, беше под карантина, той ни сподели, само че го помолихме, тъй като трябваше, имаше потребност от доктор за това дете. Ако не беше в точния момент, щяхме да минем към пневмония – от бронхит към пневмония ", споделя Мирослава.

Така против мъжа стартира дело, което завършва с условна тримесечна присъда и 10 хиляди лв. санкция.

" Откъде? Значи той е заставен да върви в чужбина, да се върне и да заплаща 10 хиляди лв.? Откъде да вземе тия 10 хиляди лв. да ги заплаща? ", споделя локалният гражданин Валентин Димитров.

Присъдата на 26-годишния незает мъж е издадена от Районния съд в Лом. Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.

„ Нямаше по какъв начин да се обадя на полицията и здравните управляващи. Случаят беше незабавен. Нямах брошура и карах без брошура. Сега карам курсове. Можеше да съм в пандиза. Родител съм и знам какво е “, изяснява постъпката си санкционираният Вили Добрев.

Мъжът споделя, че няма по какъв начин да заплати тази санкция, тъй като е кръговиден сирак, а вуйчо му е пенсионер, леля му пък е болна.

Кметът на село Крива бара Владимир Владов споделя, че „ даже да го вземе на работа по стратегия за претовареност няма по какъв начин да изплати тази сума “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР