Ако някой турист се чуди защо едно тихо обикновено гробище

...
Ако някой турист се чуди защо едно тихо обикновено гробище
Коментари Харесай

Испанско село приема тленните останки на диктатора Франко

Ако някой екскурзиант се чуди за какво едно безшумно нормално гробище край Мадрид внезапно е почнало да се нуждае от денонощна полицейска защита, то отговорът е елементарен: празно гробно място чака тленните остатъци на военачалник Франсиско Франко, който 44 години след гибелта си ще се събере още веднъж със брачната половинка си, написа в четвъртък организация Асошиейтед прес.

Запазеното тяло на испанския деспот ще бъде превозено с хеликоптер до персоналния параклис на семейство Франко в гробищния парк Мингоррубио. Това е по-дискретно място спрямо Долината на падналите - пищен пантеон и базилика, издигнати от Франко, където е заровен.

В криптата на параклиса ще бъде отслужена меса в стеснен кръг, на която ще участват само 22 роднини на Франко и шепа публични лица.

Временно ръководещото левоцентристко държавно управление на премиера Педро Санчес е възнамерявало с педантична акуратност детайлите към ексхумирането на тленните остатъци и последващото им препогребване по този начин, че всичко да бъде " семпло, почтително и дискретно, само че в това време да се покаже ясно на света, че диктаторът към този момент не е положен в държавна гробница ", сподели почитан консултант на Санчес, поискал анонимност.

Санчес поведе комплицирана правосъдна и пиар борба, с цел да извърши желанието на доста хора в Испания, които считат, че мавзолеят е огорчение към жертвите му и накърнява облика на страната като съвременна европейска страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР