Ако някой не представи зелен сертификат, той нарушава безопасните условия

...
Ако някой не представи зелен сертификат, той нарушава безопасните условия
Коментари Харесай

Адвокат: Не би следвало никой да бъде уволнен, защото не е представил зелен сертификат

Ако някой не показа " зелен документ ", той нарушава безвредните условия на труд и няма да бъде позволен на работното си място и респективно може да се обмисля неплатен отпуск за тези хора, което не е нещо, което страната желае да реализира - да остави хиляди хора без приходи. Това разяснява пред Bulgaria on air адвокатът по здравно право Мария Петрова. От през днешния ден в страната важат " зелени документи " за имунизация или преболедуване, потвърдено с позитивен PCR тест. 

Според Петрова не би следвало никой да бъде уволнен, единствено тъй като не е показал " зелен документ ". За задачата условието е служащ да си направи годен тест.

" Друг е въпросът обаче, че обществото ни живя като безсмъртно цяло лято. Не се предприемаха никакви ограничения, а тези, които бяха взети, не бяха постоянно следени. От през вчерашния ден породиха проблеми с хората, които са преболедували, само че са се пробвали да " избягат " от системата, като не са си създали годни проби, просто са си стояли вкъщи, с цел да избегнат карантината, и в този момент тези хора роптаят, че за тях не може да се издаде " зелен документ ". Министерството на здравеопазването ясно уточни, че и преболедувалите ще могат да има документ, само че при избрани условия ", изясни още експертът.

По думите на юрист Петрова е прекомерно вероятно да следим " зелени документи " с погрешно наличие. Тя акцентира, че отговорност ще носят както тези, които издават документа, по този начин и тези, които го употребяват, написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР