Ако някой иска да конструира правилно процес - скандал, оставка,

...
Ако някой иска да конструира правилно процес - скандал, оставка,
Коментари Харесай

Т`ва ше е

Ако някой желае да конструира вярно развой - скандал, оставка, систематизиране на бизнеси, митинги, рецесия и вирус - би трябвало да схваща добре избрана динамичност. Тя е следната:
Фаза 1 : К`во е тва ве?
Фаза 2: А, т`ва ли било. 
Фаза 3: Еми, т`ва ше е. 
Най-хубаво тристепенното систематизиране на публичното внимание се вижда през Brexit. Попитайте някой българин във Англия за последните два-три дни от края на януари, при излизането на страната от Европейски Съюз. По отношение на обсесивния спор, който се води към този момент близо четири години, това евентуално са най-притихналите дни. Общо взето примирие, отново нищо не е ясно, само че е ясно, че неяснотото към този момент е норма. Без паника вдигаш плещи и си наливаш кафенце. Т`ва ше е. 
Войната в Сирия? Ние, несъмнено, следим деликатно ставащото всяка година, само че подозираме, че там работят същите етапи. Първо Европа се отвори необятно за бежанците, тъй като в по-голямата си част европейският политически хайлайф оцени милосърдието и толерантността като запас за дивиденти. Няколко години по-късно трендът се промени и на пазара на концепциите непропусквилите граници подвигнаха цената си и акционерите ненадейно се реалокираха в другия завършек на махалото. Като има война, има. Т`ва ше е. 
" Т`ва ше е ", несъмнено, има друг магнитуд във всяка страна. Той е нещо като противоположното на земетресението и мери равнището на незангажираността. Тъй че усещате накъде бием - съществуват страни, разтърсвани от трусове и страни, разтърсвани от " Т`ва ше е ". Водната рецесия в  Перник, да кажем. Предполагам, че всички сме наясно, че в Перник оттук-нататък няма да има доста вода. Протестираш малко, посбиеш се пред Народното събрание, вкараш министър в пандиза, спреш от напън чак това там Сурва - само че това е единствено тъй като още сме във Фаза 1 на " К`во е тва ве? ". И е толкоз разбираемо, бунтовно и красиво, да станеш рано заран, да нямаш никаква вода и да изригнеш в митинг, болежка, отчаяние и немити зъби. Но от мъглите днeс протегнете взор към бъдещето, където ще видите ясния небосвод, на който със златни букви и капслок е изписано " Т`ВА ШЕ Е ". Вода няма да има. 
И въпреки всички трескаво да следим преразпределението на територии в страната...
И макар че върлува ковид...
И даже и да се задействат нуклеарни капацитети, минали сериозния предел и покрай т. нар.  " нуклеарна среднощ "...
Ше е това, което ше е. Тоест - това имам поради - т`ва ше е. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР