Ако някой бе казал на четирийсет и шест годишната Лора ...

Ако някой бе казал на четирийсет и шест годишната Лора

„Свободна“ е смел и забавен разказ за живот, обърнал се с главата надолу

Ако някой бе споделил на четирийсет и шест годишната Лора Фрийдман Уилямс, че след няколко години ще преживее най-великолепния секс в живота си, и то с мъже, разнообразни от брачна половинка ѝ, тя би му се изсмяла в лицето.

Лора е щастливо омъжена неработеща майка с три деца и с проекти да остарее до брачна половинка си. Е, сексът е към този момент ненапълно по обвързване, а и животът им в действителност се върти главно към децата, само че белким при другите е по-различно?

И тогава идва шокиращото изобретение – той има връзка.

След пет месеца, изпълнени с бурни страсти, Лора за пръв път от двайсет и седем години се оказва сама и се изправя пред избор: да се срине или да опита да се съвземе.

С малко другарска поддръжка и след една възхитителна еднократна забивка тя осъзнава, че има полов глад, за който до момента не е подозирала. А също и че да си майка, не значи да пренебрегваш желанието.

Можеш да си самостоятелна, да си добра майка, а в това време да се радваш на трогателен полов живот. Нали?

От G-точката до „ плешивината “, от мръсните диалози до срещите, трансформирали се в неуспех, „ Свободна “ е самоуверен, откровен и занимателен роман за живот, обърнал се с главата надолу.------

Не можеш да спреш да четеш! Неочаквано, автентично, занимателно и от време на време вбесяващо Лора Фридман Уилямс споделя искрено за упованията към женската половост. Хареса ми.
Вив Гроскоп, създател на How to Own the Room

„ Свободна “ предлага освен това от диво препускане из Дивия Запад на следбрачния любовен живот… въпреки несъмнено да има и диво препускане. Да прочетеш тази книга, е като да прекараш вечерта със занимателна другарка и да слушаш най-хубавите ѝ полови истории. „ Свободна “ е и съществено проучване на женствеността. Лора ни припомня какъв брой е значимо да съберем всички части от пъзела да си жена макар лекотата, с която можем да бъдем погълнати от необятните функции на майки и съпруги. Нашата цел не е само да служим на фамилиите си като някакви домашни мъченици. Ние заслужаваме да пробудим още веднъж тези елементи от същността си, които постоянно заспиват, когато влезем в ролята на майки. Заслужаваме да живеем живота си допустимо най-пълноценно, да приемем всеки аспект на идентичността си и даже (особено!) тези елементи, които обществото ни приучва да изтикаме настрана, когато станем майки.
Каролайн Маккензи, създател на One Year of Ugly

Тук може да видите видеопослание към българските читатели от Лора Фрийдман Уилямс:

* * *

Откъс от книгата:

Стоя парализирана до хотелското легло и виждам затворената врата на банята, оттатък която се намира непознатият, с който съм напът да сложа завършек на следбрачната си непорочност. Нямам никаква визия какво да върша със себе си. Минава ми през разум, че съм със страховит сутиен без презрамки – отлично поддържа формите ми, единствено че е с необятен тил и четири кукички. Няма метод мъжът да успее да го смъкна изтънчено и даже не ща да мисля какъв брой матронски ще му се стори. А и коланът ми! Има закопчалка, която би трябвало да завъртиш, и в случай че тръгне да се бори с нея, ще се почувства победен още преди да е стигнал до сутиена. Взимам стратегическо решение: бързо смъквам всичките си облекла – безусловно всички, даже и гащичките – и прилежно ги прегъвам на купчина върху бюрото до моторджийския му шлем, тъй като, колкото и да е необикновено, даже и в този миг се безпокоя да не би тъничката ми ефирна рокля да се измачка. Когато излиза от банята, аз заставам навръх мястото, където започнах преди няколко минути, изцяло гола. За всичките си четиресет и седем години не мога да се сетя и за един случай, в който да съм се чувствала толкоз не на място, като да се следя в профил. Не е прекомерно късно да се откажа, да се пресегна за облеклата си (на една ръка разстояние са), да се метна в колата и да отпраша към живота, който познавам от десетилетия, единствения живот, който съм желала. Задържам дъха си; той ме съзерцава индиферентно. Между нас има напрежение, все едно всеки чака другия да направи първата стъпка в този момент, когато съм го изненадала и съм застанала гола пред него.
„ Давай, Лора “, инструктира ме гласът в главата ми.

Кимвам едвам доловимо. Това е единственият път напред.

* * *
Пет месеца бяха минали от раздялата ни, която стартира 48 часа откакто открих, че Майкъл има любовна връзка с жена, двайсет години по-млада от мен. Той се изнесе и си нае двустайно жилище в постройка от кафяв камък, а аз останах в просторния ни апартамент, където трябваше да живеем „ вечно “ и бяхме завършили мъчителния ремонт, траял цяла година, единствено няколко месеца преди Майкъл да излезе оттова, също вечно. Шест дни в седмицата и трите деца бяха с мен вкъщи. В събота вечер оставам единствено с двамата тийнейджъри, а седемгодишната ни щерка отива да спи при татко си. По-големите деца отхвърлят да беседват с него и аз ненадейно се оказах в ролята на самотна майка.

Макар че откакто се разделихме с Майкъл, бяхме постигнали единодушие, че можем – и би трябвало – да се виждаме с други хора, до момента в който разберем дали е допустимо да се сдобрим, да вървя по срещи, беше последното, което би ми хрумнало. С разрушено сърце, малко дете и двама тийнейджъри, зорко следящи с кого се виждам (който си мисли, че тийнейджърите не се вълнуват от делата на родителите си, сигурно не е живял с двама такива, които следят за знаци, че родителите им могат да се съберат), самата концепция за срещи беше почтена за подбив.

* * *

Информация за книгата:

Заглавие: Свободна
Подзаглавие: Истории за секс и срещи след края на брака
Автор: Лора Фрийдман Уилямс
Преводач: Весела Ангелова
Формат: 15x23 cm
Корици: Меки
Брой страници: 328
ISBN 978-619-7419-31-3
Цена: 18,90 лева
Издател: HYBRID BOOKS

Източник: az-jenata.bg