Ако някога сте огладнявали скоро след хранене, то със сигурност

...
Ако някога сте огладнявали скоро след хранене, то със сигурност
Коментари Харесай

Ядох преди 30 минути и пак съм гладен. Какви са причините?

Ако в миналото сте огладнявали скоро след хранене, то сигурно има изцяло естествена причина. Всъщност има няколко неща, които могат да накарат корема ви да къркори, като че ли в никакъв случай до момента не сте яли.

Не приемате нужните ви фибри
Става ли ти тежко след хранене? Избегни това неприятно възприятие!
В ежедневната забързана рутина, когато сме ангажирани с работа и грижи, постоянно не обръщаме толкоз внимание на храненето, колкото би тря...

Те са от основно значение за засищането и поддържането на възприятието за задоволеност, само че по-голямата част от хората не ядат задоволително от тях. Така че, в случай че се питате за какво се чувствате гладни, приемът на фибри постоянно е първото нещо, на което би трябвало да обърнете внимание.

Липсват протеини в храната

Метафорично казано, помислете за фибри и протеини като за  фъстъчено масло и желе. И двете са положителни сами по себе си, само че дружно са още по-добри. Ако ястието ви съдържа фибри, само че липсва протеин, скоро по-късно може да се окажете гладни. Протеинът засища, оказва помощ ви да се чувствате по-сити, без да се постанова да преяждате. Причината е, че протеинът не се усвоява доста бързо.

Некачествен нощен сън

Независимо дали е била нощ, прекарана в хвърляне и въртене, или сте останали будни след времето ви за лягане, неприятният нощен сън може да е повода да желаете да ядете. Това е по този начин, тъй като количеството и качеството на вашия сън също въздействат на хормоните на глада и ситостта, грелин и лептин.  Така че, даже и да сте яли, може да се чувствате по-гладни от естественото и по-малко сити.
Ако ядете това на вечеря, проблемите със съня са неизбежни
Всеизвестен факт е, че изобилната вечеря пречи на съня. Но в случай че знаем най-много каква храна да приемем преди сън, можем да избегнем проблем...

Трябват ви 7-8 часа първокласен сън, с цел да държите под надзор хормоните на глада и ситостта и да се разсъните добре отпочинали.

Не си гладен - жаден си

Понякога гладът ни е действително прикрита жадност. Симптомите на дехидратация наподобяват тези на глада. Не сме пили задоволително вода и по този метод се усещаме като че ли сме гладни. Чувстваме се слаби, капризни и изтощени и считаме, че сме гладни. Водата също е чудесна за храносмилането и играе основна роля в съвсем всяка телесна функционалност, тъй че пиенето постоянно е добра концепция. Стремете се към 3 литра вода дневно, с цел да сте сигурни, че оставате вярно хидратирани.

Липсват мазнини в менюто

Мазнините може да работят зле, само че имаме потребност от малко от тях в менюто. Малко лой при всяко хранене оказва помощ за закъснение на процеса на храносмилане. Подобно на това по какъв начин храненето с фибри или протеин забавя храносмилането, това ви оказва помощ да усещате задоволеност за по-дълго  време. Така че, в случай че са ви липсвали мазнини (зехтин, сирене, авокадо), може да почувствате апетит още веднъж по-рано, в сравнение с бихте очаквали.
6 храни, които би трябвало да консумирате дружно
Много здравословни зеленчуци са цялостни с хранителни субстанции, само че не успявате да получите всички изгоди от тях. Определени витамини в разл...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР