Ако ни попитат за нашия ден-мечта, бихме казали днешният. Тази

...
Коментари Харесай

Шоуто продължава

" Ако ни попитат за нашия ден-мечта, бихме споделили " днешният ". Тази заран пристигна потвърждението, че концертът на Sant Jordi е постигнал огромен триумф във връзка с клиничните резултати. Още празнувахме това, когато ни оповестиха радостната вест, която всеки музикант желае да чуе: V.E.H.N е номер едно в класациите ", написаха в своя уебсайт на 27 април членовете на основаната през 1997 година испанска инди група Love of Lesbian, които са привикнали билетите за концертите им да се разпродават за часове. V.E.H.N ( " Епично пътешестване към нищото " ) е най-новият им албум.

Palau Sant Jordi e откритият през 1990 година мултифункционален комплекс по план на японския проектант и притежател на " Прицкер " за 2019 година Арата Исозаки, в който се организират най-важните събития на закрито по време на олимпиадата в Барселона. Мадона, Шакира, Бионсе, Елтън Джон, Адел са измежду звездите, имали концерт в залата.

Анализът на клиничните резултати, които загатват Love of Lesbian, води до заключението, че " концерт с музика онлайн в затворено пространство, аудитория от пет хиляди души, предишни скринингови ограничения с антигенни проби, маски и вентилация, е безвредно начинание ".

Концертът на Love of Lesbian на 27 март 2021 година в Palau Sant Jordi се трансформира в едно от най-масовите културни и музикални събития в Европа от началото на пандемията. Той беше позволен от испанските здравни управляващи като теренно изследване, зад което стоят платформата Festivals per la Cultura Segura (Фестивали за безвредна култура), Fundación Lucha contra el Sida y las Enfermedades Infecciosas (Фондация за битка със СПИН и инфекциозни заболявания, FLS) и университетската болница Germans Trias i Pujol в град Бадалона. Проучването е ръководено от лекарите Борис Ревойо, Джозеп Мария Либре и Бонавентура Клотет. В първия по рода си опит са партнирали и публични институции като здравния отдел на самостоятелната област Каталуня и кметството на Барселона.

Анализът демонстрира че събитието " не е оказало въздействие върху предаването на ковид-19 измежду присъстващите. Кумулативната периодичност измежду участниците през четиринадесетте дни след концерта е 130.7 случая на 100 000 души, до момента в който тези данни в град Барселона за същата възрастова група и за същия интервал са 259.5 случая на 100 000 поданици ", споделят за " Капитал " от фондацията, провела проучването.

От 4592 участници в събитието, които са дали единодушие да бъдат тествани за к-19 две седмици след концерта, са регистрирани шестима положителни. Те са били асимптоматични или са прекарали болестта леко, без нужда от постъпване в болница. Не е следено и вторично предаване на вируса на други контакти. Според цялостното епидемиологично изследване най-малко четирима от шестте инфектирани са се заразили отвън събитието. Д-р Борис Ревойо споделя, че не може да се изключи вероятността другите двама души да са били инфектирани на концерта, " само че с потреблението на разнообразни тактики за надзор беше основана безвредна среда за попречване на предаването на вируса ".
Капитал - брой 18
Д-р Бонавентура Клотет, президент на фондацията FLS, оцени съдействието сред обществени институции, здравни центрове и управлението на музикални фестивали, които съставляват асоциацията Festivals per la Cultura Segura, " в името на това да се усъвършенства сигурността на събитията един до друг с науката ".

За концерта на 27 март всички присъстващи минават бърз антигенен тест за SARS-CoV-2. Тестовете се вършат сред 8 и 16 ч. същата заран на три места в града, а някои фенове са тествани на входа. Шестима дават позитивен резултат и не са позволени до залата. Сред ограниченията са също премерване на телесната температура и великодушни количества дезинфектант, наличен на всички места из комплекса. При влизане всеки получава защитна маска за лице FFP2, чието носене е наложително от самото начало. Публиката е разграничена на три несвързани между тях бранша, вентилацията е усъвършенствана. На присъстващите е разрешено да пеят и танцуват, без условие да съблюдават физическа отдалеченост. Концертът стартира с половин час забавяне и продължава два часа.

Бюджетът на събитието възлиза на 200 000 евро, от които половината се покриват от продажбата на билети, а останалата част обезпечават спонсори, културни институции и локална администрация.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР