„Ако не се спре с ракетния обстрел от Газа, примирието

...
„Ако не се спре с ракетния обстрел от Газа, примирието
Коментари Харесай

Младенов: Ако Газа не спре с ракетите, примирието няма да бъде възможно

„ Ако не се спре с ракетния обстрел от Газа, примирието няма да бъде допустимо “, счита някогашният специфичен координатор на Организация на обединените нации за близкоизточния кротичък развой Николай Младенов.

Според него са били позволени редица неточности, с цел да се стигне до сегашния спор.

„ В Ерусалим се трупаше напрежение по две линии – едната в квартала „ Шейк Джара “, където извеждаха палестинци от домовете им и настаняваха израелци. И настрана напрежението по светите места в Стария град “, разяснява Младенов.

„ За страдание в цялата тази каша се добави и решението на Абас да отсрочи палестинските избори “, добави той.

По думите му ролята на Египет е най-важна за деескалация на напрежението.

„ През 2019 година при предходно напрежение трябваше да предупредим едната страна, че в случай че не се спре ескалацията до 10 ч. вечерта, ще последва военна интервенция, която ще е разрушителна. Ако в Газа продължи да ескалира напрежението и израелската войска влезе вътре, ще има такива жертви и разрухи. Това ще стане една неуправляема територията “, счита Младенов.

Според него сме очевидци на така наречен „ ТикТок гражданска война “, при която всички участници снимат насилието и го разгласяват в обществените мрежи. Това води до по-лесна радикализация.

Вътрешна политика

Николай Младенов не сподели дали някой е разговарял с него за кандидатура за президент на ГЕРБ за вота през есента. Той посочи, че е в България на отмора със фамилията си и не се занимава с политика сега.

„ Говорих с Бойко Борисов малко след изборите. Не бяха направени задоволително опити да се образува държавно управление. Ако търсим паралели, Израел през последните две години мина през четири избора. Сега има вид за пети избори. Всичко това е поради неспособността да се образува устойчиво ръководство. Надявам се България да не върви по този път “, сподели Младенов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР