Ако не се приемат мерки, милиони афганистанци ще гладуват тази

...
Ако не се приемат мерки, милиони афганистанци ще гладуват тази
Коментари Харесай

ООН: Милиони афганистанци са застрашени от глад тази зима

Ако не се одобряват ограничения, милиони афганистанци ще гладуват тази зима, предизвестява Организация на обединените нации.

По данни на организацията повече от половината население на Афганистан – 22,8 милиона души – се сблъсква с остра липса на хранителни артикули, а 3,3 милиона деца на възраст до 5 година страдат от недохранване.

Комбинираните последствия от сушата, въоръжения спор, пандемията от ковид и продължаващата икономическа рецесия съществено заплашват достъпа на хората до храни, показват в взаимно изказване Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (ФАО) и Световната стратегия по прехраната (СПП - WFP) на Организация на обединените нации.

Положението в Афганистан към този момент е измежду най-тежките филантропични рецесии в света и милиони афганистанци ще бъдат принудени да избират сред емиграция и апетит тази зима, сподели изпълнителният шеф на Световната стратегия по прехраната Дейвид Бийзли.

Особено застрашени от апетит и недохранване са децата, откакто доста фамилии изгубиха главните си източници на приходи след идването на власт на талибаните през август.

Вчера локален свещеник заяви, че осем деца са умрели от апетит в западната част на Кабул. Според информацията децата са били от едно семейство, в което родителите наскоро са умряли.

Русия през днешния ден насочи апел към Запада да помогне стопански на Афганистан, с цел да предотврати страната да бъде залята от наркотрафик и тероризъм.

Част от обеднялото афганистанско население или ще се включи в терористични организации, или ще се насочи към Европа, предизвести съветският дипломат в Афганистан Замир Кабулов.

Европа би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да убеди тези хора да си останат вкъщи, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР