Ако не постигнем някакво споразумение, от типа на това във

...
Ако не постигнем някакво споразумение, от типа на това във
Коментари Харесай

Tаванът за надценките вероятно ще е 10 процента, до две седмици ще има яснота

Ако не реализираме някакво съглашение, от вида на това във Франция, т.е. самите участници на пазара да наложат за избран интервал от време таван на някои цени, ние ще наложим таван на надценките. Първоначално концепцията беше този таван да е сред 20% и 25%, в този момент по-скоро клоним към 10%. Това сподели пред bTV служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. Той посочи, че таванът ще зависи от това за какъв брой на брой артикули ще е в действие – колкото повече са, той ще е толкоз по-висок. До две седмици ще има изясненост какъв ще е механизмът.

„ Бих споделил, че борим цените още от януари. През февруари официализирахме тази битка, да подчертая – с цените, не с комерсиалните вериги. Със сигурност не сме постигнали още резултатите, които желаеме, не сме и очаквали да стане бързо. От една страна има насъбрани структурни проблеми с години, които ние не мислим че сега можем да решим, само че можем да дадем оферти на Народното събрание, когато се събере, с цел да ги реши “, посочи Стоянов.

По думите му сега може да се влияе посредством надзор и посредством повече осведоменост на клиентите. Министърът на стопанската система удостовери, че към този момент е подготвен уеб сайтът, в който можем в действително време да следим цените на питателните артикули.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР