Ако не открият петролни кладенци в България, не виждам как

...
Ако не открият петролни кладенци в България, не виждам как
Коментари Харесай

Асен Василев: Минимална заплата още догодина ще стане 900 лева

Ако не открият петролни кладенци в България, не виждам по какъв начин ще създадат бензина 2,70 лв.

Лидерите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев продължиха срещите си с хората в цялата страна и през уикенда. От тях стана ясно, че когато се спрат кражбите и нередностите, завещани от ГЕРБ, " Продължаваме промяната " може да довърши това, което стартира по време на ръководството си. Целта е България да има пари за по-високи приходи – пенсии и заплати, както и за огромни инфраструктурни планове.

" Започнахме работа по пет моста над река Дунав, за които единствено се приказва от години. Трябва да ги довършим ", сподели Кирил Петков по време на срещата си с жители в Свищов. " Цяла Северна България е изолирана, тъй като няма и автомагистрала “Хемус ", добави той.

В Русе тимът на „ Промяната “, дружно с кандидат-депутатите от Русе и лидера Николай Събев, се срещна с жители. Кирил Петков се обърна към хората с думите, че задачата на Политическа партия е до 4 години пенсиите да могат да стигнат 900 лв..

" Когато успяхме да ограничим потока на част от парите към джобовете на няколко строителни компании, се оказа, че има средства най-малко за някои обществени ограничения. За по-малко от година успяхме да вдигнем пенсиите повече в сравнение с държавните управления на ГЕРБ за последните 12 години – с цели 55%. Не е задоволително, само че е невиждано. Обидно е, че цяло потомство в България беше под линията на беднотия ", напомни Петков.

Мостовете над Дунав също бяха съществена тематика на диалог с русенци. " След 12 години неизпълнени обещания от ГЕРБ, единствено за седем месеца в ръководството ние направихме първите стъпки и дружно с министър-председателя на Румъния и транспортния министър си стиснахме ръцете и започнахме предпроектните изследвания ", сподели Кирил Петков.

" Нашите изследвания сочат, че там, където сега исторически сред България и Румъния са построени фериботни гнезда и работят фериботи, е явно, че популацията има потребност от такава връзка. Най-важната стъпка я направихме – получихме единодушие от нашите съседи и доста положителни стопански сътрудници. Много е значимо в този момент да си довършим работата. Това ще подсигурява България да бъде транспортен хъб на Балканите ", показа Николай Събев.

Асен Василев и лидерът на листата на Политическа партия в Ямбол Мирослав Иванов се срещнаха с хората в града в събота. Василев обърна внимание на ловджийски дом “Ормана ” – знак на политиката от последните 12 години. Той означи, че съвсем 1 млн. лева, държавни пари са вложени за постройка, която се употребява от 5 индивида, вместо да се оправи болничното заведение на Ямбол и да се ремонтира пътят към Елхово, цялостен с лунни кратери.

" Регионален приоритет е новата болница. За нея осигурихме 13,5 млн. лева и отстранихме всички нередности, които ни бяха завещани от ГЕРБ и попречиха строителството ", сподели Мирослав Иванов.

Асен Василев означи, че измежду дилемите на " Продължаваме промяната " след 2 октомври е минималната заплата да се дефинира по формула 50% от междинната, или още следващата година да стигне 860-900 лева Според него, в случай че партията извърши програмата си, за четири години пенсиите могат да се удвоят. А Антикорупционната комисия най-сетне би трябвало да стартира да извършва функционалностите си.

По време на обиколката си в Южна България той се включи и с коментар по националната тематика за цените на горивата.

" Заслуга за рухването на цените имат международните пазари ", означи той и добави, че „ Лукойл “ работи по този въпрос от предишното лято, когато кабинетът на Политическа партия вкара проверка в компанията.

" Лукойл " има рафинерии в няколко страни от Европейски Съюз, измежду които и България. Тъй като имат мощна позиция на българския пазар, имахме диалози с тях, че цената на тези пазари би трябвало да е най-ниска ", обясни още Василев.

Той отговори и на обвиняванията на политическите съперници, че по веригата се губи 1 лев на литър гориво и в случай че те вземат властта, бензинът ще бъде 2,70 лв..

" Ако не открият петролни кладенци в България, не виждам по какъв начин ще създадат бензина 2,70 лв. ". Василев направи прилика с цените в Унгария, Италия и Румъния, където са другите рафинерии на Лукойл – а те оферират нефт на същите цени. " И там ли крадат по левче? ", попита резонно той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР