Ако Корнелия Нинова стане министър, председателят на Екогласност Емил Георгиев

...
Ако Корнелия Нинова стане министър, председателят на Екогласност Емил Георгиев
Коментари Харесай

Емил Георгиев, Екогласност: Готови сме да работим със Зелено движение

Ако Корнелия Нинова стане министър, ръководителят на " Екогласност " Емил Георгиев влиза като народен представител в Народното събрание. В студиото на " Говори в този момент " той приказва за целите и опциите пред придвижването.

Георгиев съобщи, че " Екогласност " са подготвени да работят с партията " Зелено придвижване ", която е част от обединението " Демократична България "

" Аз бях един от хората, които водеха договаряния в региона на околната среда, видяхме се с сътрудниците от Зелената партия. Останах прелестно сюрпризиран от срещата с господин Сандов, той пристигна при мен, ръкувахме се и той сподели: " нали ще работим дружно ", аз споделих " Да, несъмнено ".

Подходящи за " Екогласност " биха били министерството на обществената политика, на образованието или Министерството на околната среда и водите

" Не би трябвало да се заиграваме със зелената политика. Зелената политика е лява и по тази причина " Екогласност " е в коалиция с Българска социалистическа партия ", съобщи Георгиев.

Зелената договорка е нещо хубаво, само че за жалост България към момента не е подготвена за нея, разяснява Емил Георгиев. Европейски Съюз постанова критерии, като не се преценява изключително с сътрудниците си.

" Всички приказват за понижаване на въглеродния двуокис, само че никой не се пита - ще оцелее ли човечеството без въглероден двуокис? Тук е въпрос на баланс - няма фотосинтеза без въглероден двуокис, да вземем за пример ", изясни Георгиев.

По думите му България отделя доста по-малко въглеродни излъчвания от другите европейски страни.

Емил Георгиев разяснява и пандемията от ковид, защото самият той го е преболедувал доста тежко и е бил на крачка от гибелта.

" Продължавам да изживявам тази тематика, тъй като съм може би един от малцината, които се сблъскаха със гибелта непосредствено очи в очи. Няколко дни съм бил в кома. Беше доста тежко, към мен умираха хора. Всеки, който приказва, че това е доктрина, бих го пратил в коронавирус поделение, да постои единствено за няколко часа. В момента обстановката е трагична, продължава опълчването сред ваксъри и антиваксъри, а гибелта единствено това чака ", сподели той.

Призова хората да имат вяра на лекарите и да се имунизират, само че акцентира, че не би трябвало да се злоупотребява с доверието им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР