Ако извадим нов ресурс за лечебните заведения, това в момента

...
Ако извадим нов ресурс за лечебните заведения, това в момента
Коментари Харесай

От 1-ви април медиците ще получат своето увеличение, увери Кирил Ананиев

Ако извадим нов запас за лечебните заведения, това сега ще задълбочи казуса със сформирането на заплатите в тях. Това разгласи на конференция министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след среща с представители на медицинските сестри.

Министър Ананиев напомни и нарастването с 30 млн. лева за общинските и регионални лечебни заведения и посочи, че част от тях ще бъдат разпределени за възнагражденията.

,,Те не са го усетили, тъй като има чиста процедура. В момента ние сме уведомили съответните шефове на лечебни заведения и може би от 1-ви април хората ще получат своето увеличение'', изясни той.

,,Анализът го разделихме на 9 типа лечебни заведения за болнична помощ. Акцентирам на трите съществени групи - държавни, болнични с 50% държавно присъединяване и общински болници'', означи той.

По думите му проучването, което е упълномощил не се отнася единствено до сестрите, а е обзет целият личен състав във всички лечебни заведения на територията на страната.

,,В държавните лечебни заведения междинната съществена заплата към 1-ви януари 2019 година възлиза в размер 758 лева, като регистрираната най-ниска е 592 лева, а най-високата стойност 945 лева Средна брутна работна заплата е 1 470, най-ниската е 850, а най-високата 2 455 лева В лечебните заведения с 50% държавно присъединяване междинната работна заплата е 668 лева Средната брутна работна заплата е 1166 лева В общинските лечебни заведения междинната съществена заплата е 668 лв'', посочи на конференцията Ананиев.

,,Няма една с една болница, които да са създали и да работят на някакви правила и правила с цел да има ред за образуване на работната заплата в общинските и регионални лечебни заведения. Ако ние през днешния ден и в този момент извадим нов запас, както извадихме 30 млн. това ще значи, че единствено ще задълбочим сега проблемите за образуването на работните заплати в тези лечебни заведения'', добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР