Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше

...
Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше
Коментари Харесай

„Галъп“: Свирепа битка между ГЕРБ и ПП за първото място и ДПС – Възраждане за третото

Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше да е следният: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да имат сходна поддръжка с 26,9% и 26,5%, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ биха оспорвали третото място, надлежно с 13,3% и 13%. На пето място е Българска социалистическа партия със 7,2%. В битка за късмет за постигане на бариерата „ в пакет “ са „ Български напредък “ с 3,5% и „ Левицата “ с 3,3%. „ ИТН “ е с 3%.

Резултатите са от проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “ за Българското национално радио (БНР), показващо декларативните настройки към края на акцията. То е извършено сред 18 и 26 март 2023 година измежду 1004 души по метода „ лице в лице “ с таблети.

Стотици хиляди обаче занапред ще вземат решение и на числата към този миг следва – както постоянно – да се гледа като на моментна фотография на декларативните настройки, а не като на прогноза. При близки стойности, съмнения в интензивността, неочаквани развития и така нататък, допустима е сензитивна динамичност, отбелязва социологическата организация.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР