Ако изборите бяха сега, ГЕРБ-СДС биха получили 25,8% от потенциалните

...
Ако изборите бяха сега, ГЕРБ-СДС биха получили 25,8% от потенциалните
Коментари Харесай

Трета агенция дава около 9% преднина на ГЕРБ пред ПП, Галъп вкарва 6+2 партии в НС - Анализи

Ако изборите бяха в този момент, ГЕРБ-СДС биха получили 25,8% от евентуалните гласове за партии, обединения или самостоятелни претенденти, „ Продължаваме промяната “ – 16,6%, а Движение за права и свободи и „ Възраждане “ към края на септември спорят за третото място, надлежно с 13,2% и 12,8%. Не е изключено те да се окажат в „ пакет “ и с други участници в класацията – поради съмнения в интензивността и мобилизираността на другите електорати.

Това демонстрират данните са от национално представително проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “, извършено за Българското национално радио, осъществено сред 20 и 27 септември измежду 1009 пълнолетни българи с таблети посредством директно изявление „ лице в лице “. 

Българска социалистическа партия е с 9,2% от евентуалния избор. „ Демократична България “ – със 7,8%. Близо над бариерата са „ ИТН “, с 4,2%, а „ Български напредък “ - на самия борд с 4 на 100.

Така се удостоверява маркираната от „ Галъп интернешънъл болкан “ още преди няколко седмици формула 6+2, разясняват социолозите. Под бариерата изпъкват „ Изправи се, България “ и Вътрешна македонска революционна организация, надлежно с резултати от 1,9% и 1,2%. Не е изключено под бариерата осезателен резултат да отбележат и други обединения.

Ниска степен на предвидимост във връзка с изборите в неделя демонстрира моментната фотография няколко дни преди вота. Известно е, че в идващите дни занапред ще решат стотици хиляди гласоподаватели. Очаква се в изборите да вземат участие към и под 2.6 милиона души (около 39% от формалния лист, като съвсем пренебрежима част от тях се чака да изберат „ Не поддържам никого “) – което е относително ниска интензивност и това в допълнение понижава предвидимостта. Предвид обстановката в страната и по света, вероятни са съществени съмнения, по тази причина, несъмнено, данните не са директна прогноза за избирателен резултат, прецизират от Галъп. 

-------------------------------

Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е извършено с таблети, сред 20 и 27 септември, измежду 1009 души, по метода „ лице в лице “. Абсолютната оптималната неточност е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на към 54 хиляди души.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР