Ако изборите бяха днес, седем са формациите, които имат изгледи

...
Ако изборите бяха днес, седем са формациите, които имат изгледи
Коментари Харесай

7 партии в парламента при избори днес

Ако изборите бяха през днешния ден, седем са обединенията, които имат изгледи да са в Народното събрание, като за две от тях акцията ще е решаваща. Това демонстрират данни от без значение представително за пълнолетното население на страната изследване на " Галъп интернешънъл ".

С 22,9 на 100 от тези, за които може да се чака да гласоподават, ГЕРБ и Съюз на демократичните сили са преди всичко, следвани от Българска социалистическа партия с 19,2 на 100.

Данните са моментна фотография към средата на януари и не са прогноза за избирателен резултат, прецизират от " Галъп ".

Това е заради неяснотата в предстоящата изборна интензивност, както и поради цялостната тревожна социална атмосфера.

Според данните 12,4 на 100 са предстоящите гласове за " ИТН ". Партията на Слави Трифонов сякаш към този момент стопира своя растеж и времето ще покаже дали това е ходило нагоре или плато, показват от " Галъп ".

При Движение за права и свободи резултатът от 10.9 % в този момент от евентуалните гласуващи може да се окаже и долна граница, в случай че се има поради следената в последните месеци и предстоящата готовност на партията, считат анализаторите.

Макар и към този момент да не усилва поддръжката си, Демократична България също зае трайно свое място измежду партиите с изгледи да са в Народното събрание, през този месец - с 6,2 на 100, разясняват от " Галъп ".

При Вътрешна македонска революционна организация с НФСБ (4,6 на сто) също ще са значими вътрешните разпределения, показват от " Галъп ". Сериозната относителна тежест на Вътрешна македонска революционна организация там се фиксира от поредност проучвания в последните месеци и към този момент съвсем се покрива с систематизирания облик на Обединените патриоти, съгласно анализаторите.

Мрежата на Мая Манолова, която е в този момент с изравнени шансове с Оперативна програма - " Изправи се.бг ", дружно с " Отровното трио " и редица други обединения. С 4.5 на 100 този микс се утвърждава като евентуален участник в идващия парламент.

От останалите сили изпъкват " Воля " (2.1 на сто) и " Възраждане " (1.4 процента).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР