Ако искаме реално да намалим руското влияние у нас, трябва

...
Ако искаме реално да намалим руското влияние у нас, трябва
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Митрофанова трябва да бъде изгонена, но коалицията няма смелост да го направи

Ако желаеме действително да понижим съветското въздействие у нас, би трябвало да понижим дипломатическата задача. 

Това съобщи пред бТВ Милен Керемедчиев по отношение на изгонването на 70 дипломати от нашата страна.

Руската федерация има най-вече дипломати в България, варират до към 150 индивида. Има две генерални консулства - в Русе и Варна. Има търговски и културни аташета. Говорим за огромна мрежа от дипломатически представителства. Според мен са над половината дипломати, които ще бъдат изгонени, уточни той.
По-скоро са културни и търговски аташета- прикрити под други позиции представители на Москва. Посланикът управлява всички свои чиновници и дипломати. На нея ѝ е ясно кой каква активност прави. Интересно е, че главата на съветската делегация в България не е измежду този лист.

В момента с тази коалиция, видяхте и реакцията на Българска социалистическа партия, няма да има огромна храброст да се отзове посланика на Русия. Тя прекрачи всички правила. Дали те се изгонват и други няма да идват. Част от тях ще бъдат единствено изгонени, само че техните позиции ще останат.

Ако желаеме да понижим съветското въздействие, ние би трябвало да понижим дипломатическата задача.

Част от дипломатите ще бъдат изгонени, само че друга част ще бъдат сменени. Нищо чудно Русия да разгласи за личност нон грата българския дипломат.

Българска социалистическа партия реагира нервно, това не е в съгласие с тях. Не е в съгласие и с Демократична България. Това ще обтегне връзките, Българска социалистическа партия се приготвя за избори и този изказ ще ѝ закрепи гласоподавателите, уточни той, представен от обстоятелства.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР