Ако имате чувствителна и светла кожа, която е предразположена към

...
Ако имате чувствителна и светла кожа, която е предразположена към
Коментари Харесай

Домашни трикове срещу слънчеви изгаряния

Ако имате сензитивна и светла кожа, която е предразположена към изгаряне на слънцето, или просто сте прекалили със слънчевите бани и сте съумели да изгорите на плажа, ето няколко хитринки:

Първите топ 3 неща са:
1. Да пием доста вода. Кожата ни е изгоряла и обезводнена, както и цялото тяло.
Приемът на доста течности, който по този начин или другояче е целесъобразен в летните горещини, ще спомогне за бързото възобновяване на кожата.

2. Ако сте изгорели на плажа, вземете си душ не с ледено студена, само че и не с доста топла вода. Изберете хладка вода, която да успокои болката и не използвайте нападателни душгелове и сапуни.

И никога ексфолиант за тяло – абразивните частици единствено още повече ще разранят кожата.
3. Разбира се, напълно удачно е да хидратираме кожата си с термална вода и успокояващи лосиони за след плаж.

Но най-хубавите лекове се намират в хладилника ни! А точно:
Пасирани кайсии – работи успокояващо
За да си извършите маска от кайсии, ще са ви нужни единствено пресни кайсии – количеството е според от зоната, която желаете да успокоите. За лицето ще са ви нужни не повече от 2-3.
Обелете ги и ги намачкайте по този начин, че да се получи каша. Именно нея нанесете върху лицето си и изчакайте да да подейства към 10 минути.

Маска от краставици и мента
За нея са ви нужни:
- Половин краставица
- Няколко листенца мента
Ако имате пасатор, използвайте го като смелите съставките. Ако ли не – настържете краставицата на ситно ренде и накълцайте ментата. Сместа поставете върху сензитивните зони и усетете по какъв начин кожата се хидратира, успокоява и освежава.

Авокадо
Сигурно сте чували, че екстрактът от авокадо хидратира и омекотява косата, само че то съдържа и огромни количества витамини A, B, D и E, дружно с незаменими мастни киселини и лецитин. Тези съществени хранителни субстанции са нужни за отбрана, поддържане и възобновяване на кожата. Намачкайте половин авокадо добре и нанесете върху лицето. Измийте с хладка вода след 20-30 минути.

Кокосовото масло
То съдържа естествени антиоксиданти, които оказват помощ да блокират нездравословното влияние на слънчевите лъчи, които предизвикват неприятно изгаряне. Кокосовото масло също оказва помощ за усмиряване на слънчеви изгаряния. Затова просто намажете с огромни количества и оставете кожата да почива.

Прясно мляко
Обезмасленото прясно мляко също прави чудесна работа. То успокоява и хидратира кожата. Накиснете памучна забрадка със студено прясно мляко и положете на изгореното място.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР