Ако имахме по-дълъг срок, не виждам защо ДКК (Държавната консолидационна

...
Ако имахме по-дълъг срок, не виждам защо ДКК (Държавната консолидационна
Коментари Харесай

Кирил Петков даде брифинг и отсече: Един министър пролет не прави! Не ми пука какво казва Тошко Йорданов

Ако имахме по-дълъг период, не виждам за какво ДКК (Държавната консолидационна компания) би трябвало да съществува. Знаем, че другата седмица може би няма да сме на тези постове, само че не стопираме, тъй като България няма време за губене. Всеки ден е значим. Ако служебното държавно управление продължи, аз бих траял всеки ден да измествам тези процеси. Сега мога да кажа, че в действителност не знам какво се случва в (държавната компания - б.р.) " Монтажи ", само че това не би трябвало да може да го каже един предстоящ министър на стопанската система.

Това съобщи на брифинг министърът на стопанската система Кирил Петков. " Един министър пролет не прави ", добави той.

Петков даде да с еразбере, че от ведомството са внесли отчети за преструктуриране и пренасяне на държавни предприятия. 

" Внесохме няколко отчета в Министерски съвет - първият е за изваждане на " Монтажи " от " Държавната консолидационна компания " и да се качи непосредствено към МИ. Така ще предотвратим обстановки като с 400-те язовира, които компания строеше без търгове и държавни поръчки и най-после останаха единствено 200 приключени, само че празни ", сподели още Петков. 

Ресорният министър напомни, че предходната сряда от ведомството са замразили плана за държавния комплекс. " И двете действия са спрени и се прави разбор. Цялата компания се качва към МИ. Така ще предотвратим следващите грабежи. Нямаме цялостен надзор към " Монтажи " и по този начин ще има изясненост ", добави Петков. 
Той изясни и че това ще се направи и с " Еко Антрацит " и " Еко Инженеринг ":
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР