Ако има някакъв универсален продукт, който присъства във всяка кухня,

...
Ако има някакъв универсален продукт, който присъства във всяка кухня,
Коментари Харесай

5 необикновени приложения на содата за хляб

Ако има някакъв повсеместен артикул, който участва във всяка кухня, това е содата за самун. Тя е освен честа добавка при готвене, само че и изключително потребно средство за разрешаване на редица проблематични обстановки. Ето какъв брой доста приложения има.
1. За черни точки по носа

Продукти:

- сода за самун

- вода

- четка за зъби

Указания:

Смесете содата за самун с вода и с четка за зъби нанесете тази " паста " върху носа си. Оставете я да работи 10 минути, след което избършете с забрадка. Готово – комедоните са изчезнали безследно.
2. За идеално чисти фуги

Продукти:

- сода за самун

- вода

- половин лимон

- оцет

- четка за под

Указания:

Смесете содата за самун с водата, оцета и сока на половин лимон. Тази чудотворна примес отстранява упоритата нечистотия, загнездила се сред фугите. Изтъркайте ги с четката, след което забършете с мокър парцал. И плочките в банята ви още веднъж блестят.
3. За остарялото сребро

Продукти:

- содата за самун

- вода

- алуминиево фолио

Указания:

Кипните водата в съд и прибавете содата за самун. Пуснете вътре сребърното произведение и топче смачканото фолио за най-малко 5 минути. Изплакнете го с чиста вода и то още веднъж ще грейне в целия си искра.


4. За разчистване на тоалетната

Продукти:

- содата за самун

- лимонтузу

- течен сапун

- форма за лед

Указания:

Смесете содата за самун и лимонтузуто с течния сапун. Напълни формата за лед с тази примес и оставете да се втвърди. Използвайте по този начин получените кубчета при нужда, с цел да премахнете от чинията следи от урина и други сходни. Просто поставете кубчетата в чинията и изчакайте да се разтворят, след което пуснете водата. Така тоалетната ви още веднъж ще стане чиста и ще замирише хубаво.
5. Помощ против потта

Продукти:

- сода за самун

- вода

Указания:

Разбъркайте содата за самун във водата и натъркайте със сместа подмишниците си. Оставете да подейства за малко и отстранете всичко с влажна забрадка. Така тъмното оцветяване и миризмата отиват в историята.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР