Ако има нещо, в което майсторите на провокацията Rammstein не ...

Ако има нещо, в което майсторите на провокацията Rammstein не

Rammstein възпяха липосукциите: Без мазнините от корема пенисът пак вижда слънцето

Ако има нещо, в което майсторите на провокацията Rammstein не могат да бъдат упрекнати, това е суетата във връзка с външния тип.

Те постоянно се явяват в друг театрален тип и колкото по-провокативен и странен - толкоз по-добре, само че не е известно да поставят същото усърдие и във връзка с метода, по който наподобяват в реалност и в действителния живот.

А в новата си ария Zick Zack индърстиъл рок бандата го споделя още по-ясно и с изключително изразителен клип: Манията за хубост и страхът от стареене водят до пародиен и дехуманизиращ резултат.

В клипа шестимата са неузнаваеми и се явяват като гротескни, обезобразени свои копия, бутафорно преобразени от козметични интервенции и корекции. До степен, че даже наподобяват безполови.

Посланието е ясно - колкото повече интервенции, ботокс и процедури, толкоз повече не приличаш на себе си. И вместо хубав и млад ставаш тъкмо противоположното - цялостна руина - и физически, и душевен.

Подигравката с манията по корекциите доближава кулминационна точка в клипа, когато по средата на театралното осъществяване - в клуб пред много стара аудитория - лицето на вокала Тил Линдеман стартира да се разтича. Той хуква зад кулисите, с цел да се " поправи ", като " повдига " лицето си с телбод и го облепя в тиксо.

Силно променените лица на членовете на групата са и заигравка с други звезди. Басистът Оливер Рийдел, да вземем за пример, мощно припомня за немския дизайнер Харалд Гльоклер, който е минал през серия пластични интервенции и е измежду любимците на немските таблоиди.

Клипът е дело на Йорн Хайтман, с който Rammstein се снимали и видеата към Ohne Dich, Amerika, Ich Will, Sonne, Radio и други

Zick Zack е втората ария от идния албум на Rammstein - Zeit, който ще излезе на 29 април.

Едноименната по-лирична балада към този момент беше пусната преди към месец, а вторият сингъл е тъкмо противоположното - занимателна, ритмична ария, по-близка като звучене до Radio и Pussy.

И до момента в който текстът на Zeit, сходно и на песента, беше по-задълбочен и дразнещ размишления, в Zick Zack нещата са в друга обичана на Rammstein територия - просташки и простовати. След като изброява всевъзможни корекции на всевъзможни елементи от тялото, Линдеман обобщава: " Мазнините от корема са в кошчето и пенисът още веднъж вижда слънцето ".
 Снимка: Rammstein
Бандата загря за появяването на новия сингъл със известие на 1 април, в което разгласи, че са вложили в компания в Берлин на име Zick Zack Beauty Clinic. Въпреки че това беше смешка, към известието имаше и телефонен номер, на който при позвъняване човек можеше да чуе няколко рифа от новото парче.

Новият албум, който излиза 3 години след последната им тава (която публично остана без име), ще бъде промотиран и с турне в Европа, Съединени американски щати и Мексико, което стартира на 15 май в Прага.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg