Ако хвърлим поглед към събитията из София и по-големите градове

...
Ако хвърлим поглед към събитията из София и по-големите градове
Коментари Харесай

X-Mas маршрути: концерти, изложби и други събития между Коледа и Нова Година

Ако хвърлим взор към събитията из София и по-големите градове на страната, дните сред Коледа и Нова година напълно не наподобяват като спокоен край на 2022.

С края ѝ порти затваря и един от водещите клубове в София през последното десетилетие - " Терминал 1 ", а последните вечери в него са предстоящо наситени: на 25 декември на сцената му ще са дуото " Молец ", които наскоро пуснаха следващия си шлагер - песента " Чет Бейкър " с, Керана и космонавтите, Cool Den, а на Нова година публиката ще види още по-неочаквано комбиниране -,, които наскоро издадоха албума Press.Go.Move.Slow., хип-хоп триото, Григовор и Гена, както и Тино.

, които през 2022-а издадоха новия си албум " Кислород ", ще излязат за финален път на сцена тази година на 29 декември в Sofia Live Club.

Македонската група Foltin ще направи два концерта у нас през идващите дни: в София (26 декември, " Терминал 1 " ) и в Пловдив (27 декември в Bee Bop Cafe)
Реклама
Ако желаете допустимо най-радикалната опция на коледните песни: на 29 декември в About Last Night, един от новите питейни заведения на ул. " Шишман ", ще приюти двама мощно пробни музиканти: Владимир Влаев (Hypochondriac Resonators) и беларуският фрий джаз композитор Фридрих Самотни (Ddzied)., име, с което свързваме по-голямата част от авангардните и ъндърграунд концерти в София през последните 15 години.

От 28 декември стартира поредност от осъществявания (, които ще се предават от студиото им.

До 30 декември фотографката Фелия Барух за финален път ще прави портрети на всеки, който желае да бъде сниман от нея. Последните сесии в границите на се организират в разкрилото по-рано тази зима пространство Hyperspace Social Tech Club на ул. " 20 април " 13. На 27 декември финалните сесии на Барух ще бъдат комбинирани с

В изложба " Структура " може да се види работата " Преобразуване " на актуалния актьор, който разказва новия си план като " архитектурна сграда на оборудване с неразбираема функционалност. "
Реклама
На 29-30 декември може да се посетите " Пикасо през погледа на Андре Вилер и Едуард Куин ", фотографска галерия в СГХГ, която наблюдава кариерата на испанския художник през хората, които са документирали работата и живота му, в партньорство с Институт Сервантес.

Междувременно в Националната изложба има галерия с картините на Жорж Папазов (1894-1972). " Осветителят " изследва разностранния живот на Папазов, който е роден във Видин, живее на разнообразни места из Европа и се открива в Париж, житейски преход, който подхожда и на огромни промени в стила му.
" Любов на плажа ", 1929 – 1933, Жорж Папазов, маслени бои, платно върху картон, 34 х 46 см
В книжарниците, на които разчитате за по-интересни заглавия, към този момент могат да се намерят две нови книги с лирика, които оферират ексцентрично отношение сред текст, оформление и визия: " С теб " на, с графичен дизайн от Виктория Стайкова, първа физическа обява на Център за обществена визия към галерията за модерно изкуство Swimming Pool, както и " Слънцестоения над Черната река " на Калоян Праматаров, с илюстрации от брат му, издание на СОНМ.
Може да употребявате времето и с цел да купите билети за няколко събития, които предстоят при започване на 2023. На 8 януари, рождения ден на Дейвид Боуи, в Дом на киното ще бъде прожектиран документалния филм за изобретателния му път На същото място през 15 януари ще имате рядка опция на кинокласиката (режисьорът на " Метрополис " ). На 18 януари съветската (опозиционна) синт-поп група Shortparis, гостувала и преди у нас, ще излезе на сцената на Singles.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР