Ако хора над средна възраст рязко се отърват от излишни

...
Ако хора над средна възраст рязко се отърват от излишни
Коментари Харесай

Рязкото отслабване крие сериозни рискове

Ако хора над междинна възраст внезапно се отърват от непотребни килограми, това може да редуцира живота им. До този извод са стигнали китайски учени, чието проучване е оповестено от „ Бритиш медикъл джърнъл “.

Изследователите изучили медицински данни на над 36 000 американци, които взели участие в национално изследване за здравословното им положение, оповестява БНР.

Особено внимание учените отделили на връзката сред намаляването на телесната маса при хора на междинна възраст, които страдат от затлъстяване и увеличението на вероятността от преждевременна гибел.

Оказало се, че за 12 година наблюдаване приблизително са регистрирани 10 500 смъртни случая, в близо една трета от тях съществена причина са разнообразни нарушавания в активността на сърдечно-съдовата система.

Учените изяснили, че за хората над 47 години с високи индикатори на показателя на телесната маса, които продължаващи да губят тегло, рискът от преждевременна гибел се повишавал доста спрямо хората, които не желали да отслабват.

ИТМ се пресмята по следния метод: тежестта в килограми, делено на растежа на човек в метри на квадрат. Нормалните индикатори съгласно Световната здравна организация са 18,5 до 25. Всичко над 30 се счита за затлъстяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР