Ако ЕС и Великобритания искат да постигнат споразумение за Брекзит,

...
Ако ЕС и Великобритания искат да постигнат споразумение за Брекзит,
Коментари Харесай

Мей призова ЕС да не отправя неприемливи искания към Лондон за Брекзит

Ако Европейски Съюз и Англия желаят да реализират съглашение за Брекзит, нито една страна не може да излиза с неприемливи претенции към другата.

Това предизвестява английският министър председател Тереза Мей в коментарен материал за немския вестник " Велт ", осведоми " Политико ".

Докато евролидерите се приготвят за неофициална среща в Залцбург, Австрия, английският министър председател изрази вижданията си преди работната вечеря през днешния ден. Тя ще има към 10 минути, с цел да беседва с водачите на 27-те страни членки, които в четвъртък ще обсъдят Брекзит в нейно неявяване.

Преговарящите страни имат намерение да включат гарантираща уговорка в съглашението за овакантяване на Европейски Съюз, с цел да предотвратят в бъдеще потребността от " твърда " граница с Република Ирландия. Европейски Съюз желае Северна Ирландия да остане в митническата територия на блока, с цел да се избегнат митнически инспекции на границата. Но Мей счита, че това ще сътвори икономическо и конституционно разделяне в Ирландско море сред Англия и Северна Ирландия. Според нея това няма да бъде признато от нито един министър председател на Обединеното кралство.

" Ние сме близо да реализираме порядъчно контролирано овакантяване, което е съществена база за създаване на по-тясно бъдещо партньорство ", написа Мей и добавя, че с цел да има сполучлив свършек, Европейски Съюз би трябвало да покаже еластичност като Англия.

" Нито една страна не може да желае неприемливото от другата, да вземем за пример като външна митническа граница сред разнообразни елементи от Англия ", разясни тя.

Вчера основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние алармира, че Брюксел е податлив да " усъвършенства " изискванията в предлагането за границата с Ирландия. В същото време Обединеното кралство ще показа свои оферти, които включват искане за демократично единодушие от Северна Ирландия при всяка смяна в регулациите, които ще бъдат наложени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР