Ако друга партия ме беше поканила, пак щях да приема.

...
Ако друга партия ме беше поканила, пак щях да приема.
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Животът ми е към края си, време е да вляза в политиката

Ако друга партия ме беше поканила, отново щях да приема. Животът ми е към края, време е да опитам малко от политиката, съобщи пред Нова телевизия футболната легенда Димитър Пенев в мнения за решението му да взе участие в изборите.

Най-успешният български треньор, класирал националния тим на четвърто място на международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година, е шести в 23-ти и 25-ти многомандатни изборни региони (МИР) в София. Петър Жеков е девети в листата на "Воля " и НФСБ " в 24 МИР - София.

„ Доста години минаха. Следил съм и политика, и спорт. Виждам, че младежта изостава във връзка с физкултурата. Това е една от аргументите да вляза в политиката, с цел да се трансформират нещата. Получи се леко „ земетресение” сред притежатели на клубове поради решението ми. Питаха ме за какво влизам в листите на ВОЛЯ и НФСБ. Другите партии постоянно или ни прескачаха, или ни забравяха”, разясни той.

Пенев е вторият представител от футболните среди в екипа на Веселин Марешки. Вчера бе доказано и включването на Петър Жеков, първата „ Златна обувка “ на България.

„ Не съм се тормозил да застана зад Марешки. Преди дни се срещнахме с хората му ", разясни Димитър Пенев.

Лидерът на "Воля " Веселин Марешки съобщи предходната седмица, че обединението сред неговата партия и НФСБ, към която и Български земеделски народен съюз на някогашния боен министър Николай Ненчев, ще е трета политическа мощ след изборите на 4 април

"Димитър Пенев знае по какъв начин се стига до бронза, когато съперниците сякаш не те поставят в сметките ", разяснява той.

Към момента се знае още, че Веселин Марешки ще води листата на новата коалиция във Варна, а водачът на НФСБ Валери Симеонов - в Бургас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР