Ако депутатите не вземат решение компенсациите за бизнеса заради високите

...
Ако депутатите не вземат решение компенсациите за бизнеса заради високите
Коментари Харесай

Васил Велев: Ако не бъдат приети предложенията на бизнеса, инфлацията ще се удвои

Ако депутатите не вземат решение обезщетенията за бизнеса поради високите цени на електрическата енергия да продължат след 1 юли, работодателските организации ще извадят фотосите на депутатите, с цел да е ясно кой е отговорен. Това сподели за предаването „ Твоят ден ” на NOVA NEWS Васил Велев, ръководител на УС на Асоциацията на индустриалния капитал.

" Много е значимо да се знае кой ще бъде отговорен да се качат два пъти цените в магазините. Ако не бъдат признати нашите оферти, инфлацията ще се удвои. Това значи стесняване на производствата, задържане на работните заплати, и заради инфлацията спестяванията да се стопят. Оттам - и обедняване на хората “, добави още Велев.

След компенсирането в държавната енергетика ще остане 1 милиарда лева или 5 пъти повече пари, разяснява още ръководителят на УС на АИКБ. „ Пари има задоволително, в случай че не се крадат ”, безапелационен е той. По думите му това са пари от бюджета, а от направени от хората в предприятията и част от тях би трябвало да се върнат като обезщетения, както вършат в други страни от Европейски Съюз.

Непредвидимостта, в която сега работят предприятията и изключително откакто депутатите от отрасловата комисия отхвърлиха предлагането на бизнеса за продължение на обезщетенията от 1 юли, Велев изясни по този начин: " До през днешния ден има обезщетения, от на следващия ден нямаме никаква предвидимост. Не знаем за на следващия ден каква ще ни е цената – 700 лева или 250 лева Ако цените скочат 4 пъти от на следващия ден, доста предприятия ще спрат работа “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР