Ако беше жива, на 2 февруари великата комичка Стоянка Мутафова

...
Ако беше жива, на 2 февруари великата комичка Стоянка Мутафова
Коментари Харесай

Фамилията Мутафови се затрива! Дъщерята на Стоянка и племенникът й нямат деца

Ако беше жива, на 2 февруари великата комичка Стоянка Мутафова щеше да навърши 99 години. Тя ни напусна точно на Никулден 2019 година след дълга битка за живота си във ВМА. Днес единствените наследници на театралната и кино звезда са нейната щерка Мария Грубешлиева-Муки от брака й с Леонид Грубешлиев и племенникът й Константин Мутафов, който е наследник на нейния брат Румен.

Уви, и Муки, и Константин не оставили свои наследници. Щерката на Мутафова имала един къс брак с грък зад тила си, само че по-късно по този начин и не свила фамилно гнездо. Първият й братовчед Константин пък имал съществени ментални проблеми и не се съумял да се задоми. Така изтъкнатата фамилия Мутафови няма да бъде продължена.

Докато била жива, именитата актриса се грижела за племенника си. От няколко години Константин бил настанен в психиатрична болница в Пловдив. Първият братовчед на Муки имал ментално заболяване и още до момента в който била жива, Стоянка се погрижила той да получава нужната помощ.

„ Изпратихме го братовия наследник в дом, тъй като беше непредвидим. Иначе хубав, строен като татко ми, само че беше плод на любовта на брат ми с една германка, черна като циганка. Тя изостави момчето, то нещо не беше добре с главата и ние го отглеждахме, плащахме на дома. Често с Муки ходехме да го навестим. Като го заловен нервите, ще вземе някой бастун или кол и ще те пребие. После кротва – добър, спокоен – до идващия амок. Уплаших се, че ще ни убие и мен, и Муки. И взехме решение да го дадем ние в Пловдив, с цел да се грижат за него по-специално “, обясняваше Мутафова.

Актрисата не била в изключително топли връзки с брат си Румен, който умрял преди нея, само че изпитвала топли усеща към неговия наследник. Мутафова не позволила Константин да се трансформира в някой нещастник и го настанила в психоболницата.

52-годишният племенник на актрисата имал проблеми още от детските си години поради фамилна обремененост. Майка му имала същите проблеми. С придвижване на възрастта казусът на Константин се задълбочил. Стоянка Мутафова се уплашила, че може да убие нея или дъщеря й и решила да го настани в особено заведение. Актрисата не криеше, че издръжката му там й излиза скъпо, само че по този начин се чувствала спокойна, писа Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР