Ако Байерн Мюнхен спечели Шампионската лига, ръководството на Барселона трябва

...
Ако Байерн Мюнхен спечели Шампионската лига, ръководството на Барселона трябва
Коментари Харесай

"Барса" плаща 5 млн. евро на "Ливърпул", ако "Байерн" спечели Шампионска лига

Ако " Байерн " Мюнхен завоюва Шампионската лига, управлението на " Барселона " би трябвало да заплати 5 млн. евро на... " Ливърпул ".

Това не е бас, нито някакъв тип организиран мач. Това са договорни връзки, за които описват медиите в Англия. А " виновникът " за тази извънредно заплетена обстановка е... Филипе Коутиньо.

За какво става дума?

Снимка: Getty Images

Бразилецът играеше за " Ливърпул " в интервала 2013-2018 година Въпреки неналичието на трофеи, той направи усещане на останалите европейски грандове. И това докара до негов трансфер в... " Барселона ". Според испанското издание " Марка ", през 2018 година каталунците са отделили от бюджета си за прехвърляния 135 млн. евро, с цел да имат бразилеца в състава си.

За два сезона с " Барса " Коутиньо стана два пъти първенец на Испания. Но пък в следствие загуби титулярното си място в отбора и все по-често сядаше на аварийна пейка. И по този начин до 2019 година, когато каталунците го пратиха чартърен в " Байерн " Мюнхен.

Снимка: Getty Images

При вчерашната изразителна победа на баварците с 8:2 над " Барса ", Коутиньо влезе като запаса в 76-ата минута и вкара последните два гола във вратата на клуба, чиято благосъстоятелност продължава да бъде.

Именно в контракта му с каталунците, подписан при прекосяването му от " Ливърпул " на " Камп Ноу ", попада уговорка, съгласно която " Барса " би трябвало да заплати 5 млн. евро на някогашния му отбор, в случай че Коутиньо победи в най-силния европейски клубен шампионат. Без значение, че не играе за испанския гранд.

Да обобщим: " Барселона " заплати 135 млн. евро на " Ливърпул " за бразилеца, изпрати го чартърен в " Байерн ", той взе ефективно присъединяване в най-тежката загуба на каталунците в Шампионска лига и може да се наложи испанците да доплатят още поради триумфа на различен отбор! 2020-а не е годината на " Барселона "!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР