Ако България реагира остро по темата за процедурата срещу Унгария,

...
Ако България реагира остро по темата за процедурата срещу Унгария,
Коментари Харесай

Печели или губи България от остра позиция по казуса с Унгария

Ако България реагира остро по тематиката за процедурата против Унгария, това би попречило на реализирането на част от нашите цели -  участието ни в Шенген и еврозоната и подпомагането по линия на " Фронтекс ". Това сподели в изявление за " 12+3 " Владимир Кисьов от Европейския институт. Кисьов е някогашен заместник-министър на външните работи и основен договарящ с Европейски Съюз. България е доста по-надолу в ранглисти по индикатори като независимост на словото и медийна независимост от Унгария, добави Кисьов. Според него позицията на националистите и последвалото изявление на министър-председателят Бойко Борисов, че тя няма правна стойност са една " игра, която не почива на особена логичност, тъй като Европейски Съюз е съюз на полезности. "  
Пред " Хоризонт " Кристиан Вигенин - народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен евродепутат изрази мнението, че България би изгубила най-вече от една двусмислена позиция по проблема с Унгария. " Просто ставаме смешни без единна позиция ". Премиерът желае да удовлетвори всички вероятни ползи, само че това не всеки път е допустимо, споделя още депутатът от Българска социалистическа партия: " Не ми се желае България да застава " за " или " срещу " някаква персона, пък било той и министър-председателят на Унгария. "
При такива проблеми не би трябвало да се избързва, това не е нещо, което се разисква в такава неотложност даже по високите конгреси, трябваше да се резервира успокоение, счита Владимир Кисьов.  
Кристиан Вигенин удостовери позицията на Българска социалистическа партия, че не би трябвало да има сходни ограничения против страна-членка на Европейски Съюз, тъй като въпреки тя да има проблеми с демокрацията, да бъде лишена от право на глас е недемократично. По думите на Вигенин, не е ясно дали казусът с Унгария изисква най-тежката мярка и той не е еднопосочен. 
Не става дума за опълчване на Изток със Запад, Европейски Съюз е общественост от равноправни страни и би трябвало да се търсят способи за решение на казуса, а не незабавно да се прибягва до наказания, безапелационен е Вигенин. 
Двете отзиви чуйте в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР