Ако бъде избран за кмет на София, кандидатът на Демократична

...
Ако бъде избран за кмет на София, кандидатът на Демократична
Коментари Харесай

Кандидатът на Демократична България е против небостъргачи в центъра на София

Ако бъде определен за кмет на София, претендентът на " Демократична България " арх. Борислав Игнатов даде обещание ориста на противоречивия Паметник на Съветската войска да се реши на референдум измежду столичани.

Преди да бъде оповестена кандидатурата му, арх. Игнатов стана известен с концепциите си за трансформиране на монумента – върху него да се инсталира националният герб или пък целият монумент да бъде затрупан с озеленен саркофаг.

На среща с публицисти в сряда той изясни, че това е било провокация, която е целяла да бъде повдигната тематиката за паметника. " Това, което направих аз с тези оферти, в действителност е архитектурна ирония – едно показване на нещата с преувеличен тип, с цел да се изиска реакция. Това не бяха съответни оферти за осъществяване ", сподели арх. Игнатов, който от три години е ръководител на Камарата на архитектите в България.

Игнатов съобщи, че в случай че бъде определен за кмет, ще довърши тематиката с паметника, с цел да бъде решена ориста ми един път вечно. Затова и предлага да бъде изработен локален референдум, с който жителите на София да вземат решението.

Преди това да стане обаче, Игнатов изясни, че би трябвало да се разбере дали монументът е общинска благосъстоятелност или не. " Искам да провря какви документи за благосъстоятелност има, да схвана чия благосъстоятелност е. Ако въпреки всичко се потвърди, че е на страната, Столична община да организира диалози той да бъде трансфериран като общинска благосъстоятелност ", сподели той и добави, че по-късно общината ще има юридическите пълномощия да провежда локален референдум по въпроса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР