Ако бъде арестуван, милиардерът ще бъде третиран като обикновен престъпник Доналд Тръмп ще бъде третиран като обикновен

...
Ако бъде арестуван, милиардерът ще бъде третиран като обикновен престъпник Доналд Тръмп ще бъде третиран като обикновен
Коментари Харесай

Със или без белезници, Тръмп ще може да се кандидатира за президент

Ако бъде арестуван, милиардерът ще бъде третиран като обикновен престъпник
Доналд Тръмп ще бъде третиран като елементарен нарушител и няма да получи изключително особено отношение, предвижда Би Би Си. Милиардерът може да бъде арестуван, откакто в четвъртък огромното жури в Ню Йорк гласоподава да повдигне обвинявания на някогашния президент - нещо, което до момента не се е случвало в Съединени американски щати. Причината за неприятностите на богаташа е заплащането от 130 хиляди $ на порноактрисата Сторми Даниълс. Тя получава сумата за да се купи мълчанието ѝ, защото твърди, че е имала интимни връзки с републиканеца.

Адвокатите на Тръмп допускат, че в случай че има арест, той ще протече по общоприетата процедура. Това включва пътешестване до Ню Йорк, с цел да се яви в съда, публично задържане, взимане на пръстови отпечатъци и фотография. Ще бъдат прочетени правата му, като му бъде напомнено предпазеното от конституцията право на юрист и правото да откаже да приказва с полицията. Вероятно е обаче по време на договарянията с прокуратурата на Тръмп да бъде обезпечен скришен вход в съда, с цел да избегне медиите.

На лицата, упрекнати в тежко закононарушение, нормално се слагат краткотрайни белезници, макар че юристите на Тръмп ще се опитат да ги избегнат за своя клиент. По време на целия развой на задържане той ще бъде придружаван от сътрудници на Сикрет Сървис, допускат западни медии.

Тръмп твърди, че е почтен, а протичащото се дефинира като политически  “лов на вещици ”

Отрича също да е правил секс с Даниълс и споделя, че парите нямат нищо общо с изборите, които спечелил през 2016 г. 

Бившият президент е упрекнат във подправяне на бизнес документи, свързани с заплащанията към Сторми, от 2016 година - малко преди старта на тогавашната му предизборна акция. Бившата порноактриса твърди, че е имала спекулация с милиардера през 2006 година и е получила парите 10 година по-късно, с цел да мълчи. Смята се, че е станало малко откакто брачната половинка му Мелания е родила сина им Барон.

Даниълс се свързва с медии, предлагайки да им продаде историята си. Когато екипът на някогашния президент научава това, юристът му Майкъл Коен дава на Даниълс въпросните 130 хиляди $. Това единствено по себе си не е нелегално, само че когато Тръмп връща парите на своя правист, заплащането е записано като правни разноски.

Прокурорите споделят, че това е еднакво на подправяне на бизнес документи, което в Ню Йорк е престъпно закононарушение.

Те биха могли да настояват също, че това нарушава изборния закон, защото опитът му да скрие заплащанията си към Сторми е бил стимулиран от нежеланието му гласоподавателите да схванат, че е имал връзка с нея. Прикриването на това посредством подправяне на документи би било тежко закононарушение, което е по-сериозно обвиняване.

Според източници на Си Ен Ен

Тръмп е изправен пред повече от 30 обвинявания,

свързани с бизнес измами. Официалният документ няма да бъде оповестен обществено, до момента в който арбитър не прочете обвиняванията.

Решението дали да бъдат повдигнати, принадлежи на окръжния прокурор на Ню Йорк Алвин Браг. Той образува огромното жури, с цел да изследва има ли задоволително доказателства, и е единственият, който знае по кое време ще се гласоподава.

“Очакваме обвиняването да се случи във вторник ”, съобщи адвокатката му Сюзън Нечелес. Ако бъде наказан, Тръмп може да бъде изправен пред оптималната присъда от 4 години затвор. Въпреки това някои правни специалисти настояват, че санкцията е най-вероятният излаз и престой зад решетките е малко евентуален.

Каквото и да се случи обаче, то не би попречило на Тръмп да продължи предизборната си акция за вота през 2024 година В законодателството на Съединени американски щати няма нищо, което да попречва претендент, който е приет за отговорен за закононарушение, да води акция за президент и да извършва функционалностите си даже и от пандиза.

Въпреки това от политическа позиция това би довело до разтърсвания в акцията му и може да разубеди гласоподавателите да гласоподават за него.

Но може да се получи и противоположното и да накара някои републиканци да се обединят към кандидатурата му. 

В петък Тръмп беше дружно с жена си Мелания в имението си “Мар - а - Лаго ” във Флорида. Негови поддръжници се бяха събрали, с цел да го поддържат, развявайки американски флагове.

“Благодаря на всички за поддръжката и любовта! Получавам толкоз доста известия, че не мога да отговоря. Също по този начин не желая да си разлея шампанското ”, разяснява новината Сторми Даниълс в туитър.

Освен изказванието за спекулация актрисата от филми за възрастни споделя също, че

Тръмп ѝ е предложил работа в неговото предаване  “Стажантът ”

Досега под наказателна отговорност по случая попада само юристът му Коен. След като признава, че е направил заплащанията към актрисата по отношение на хипотетичната спекулация, през декември 2018 година той беше наказан на три години затвор за разнообразни закононарушения, в това число укриване на налози, нарушение на разпоредбите за финансиране на предизборни акции и неистина пред Конгреса на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР