Ако австрийците ще упражняват политическото си его в Европейския съюз,

...
Ако австрийците ще упражняват политическото си его в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Букурещ предупреждава: Австрия ще плаща за икономическите загуби на Румъния, ако страната не влезе в Шенген

„ Ако австрийците ще упражняват политическото си его в Европейския съюз, обвързвано с идните избори през януари, ще заплащат по 200 милиона евро стопански загуби месечно от забавянето на присъединението на Румъния към Шенген “. Това съобщи ръководителят на Асоциацията за чиста сила и битка с климатичните промени Ръзван Николеску, представен от Aджерпрес. Той направи коментара през днешния ден на конференция, проведена от Националния съвет на дребните и междинни частни предприятия в Румъния.

По думите му и австрийският канцлер Карл Нехамер, и австрийският вътрешен министър Герхард Карнер на процедура се пробват да вземат за заложници всички полезности и правила на Европейския съюз от основаването на организацията.

„ Не имам вяра, че нещата ще останат по този начин. Въпрос на почитание е към 30 милиона румънски и български жители. Това е и стопански проблем. Ако не го осъзнаем, би трябвало да отидем до всички наши гранични контролно-пропускателни пунктове на запад и да забележим хора там, които стоят с дни, с цел да преминат граничния пункт. И има километри с тирове “, акцентира Николеску.

" През тези 11 години, в които не станахме част от Шенгенското пространство, сумата от загубите на база Брутният вътрешен продукт е към 25 милиарда евро ", добави Николеску, като се базира на разбор, осъществен от консултантска компания Биг 4 (Big 4).
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР