Академията за мода партнира на президентската инициатива Подкрепи една мечта

...
Академията за мода партнира на президентската инициатива Подкрепи една мечта
Коментари Харесай

Модната индустрия подкрепя младежи в неравностойно положение

Академията за мода партнира на президентската самодейност Подкрепи една фантазия

През 2018 година благотворителната самодейност Подкрепи една фантазия на Президентската институция слага специфичен акцент върху опциите за професионално образование на младежи в неравностойно състояние.

Академията за мода и Консултантска къща От игла до конец поддържат акцията в областта на стилната промишленост и стилния бизнес, като провеждат и координират включването на представители на професионални организации от сектора, дизайнери и фешън къщи. Вече шест български компании потвърдиха готовността си да обезпечат образование с опция за работа на младежи в неравностойно състояние.

Агресия, Десизо Мони, Романтика Фешън с дизайнер София Борисова, Мезон Сант-Ерем с дизайнер Габриела Колева, дизайнерът Христо Чучев и „ Аксел Харди “ са първите, които ще поддържат благотворителната самодейност.

Те ще дадат опция на младежи да преминат образование за придобиване на шивашки умения с вероятност за професионална реализация в градовете: София, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Асеновград, Костенец и Полски Тръмбеш. В самодейността са включени общо 124 младежи от випуск 2017/2018 година като за 54 от тях експертите от Бюрата по труда търсят подобаваща форма на претовареност.

Някои от младежите са приключили междинното си обучение в гимназии с професионална устременост и имат начална подготовка. Част от тях, които са изявили предпочитание да се образоват точно в шивашката промишленост, са от Пловдив, Попово, Разград и Дупница. За младежите от тези градове не престават да се търсят съответни благоприятни условия за образование и реализация.

Проф. Любомир Стойков, ръководител на Академията за мода и шеф на От игла до конец, показа: „ Ние продължаваме нашата дългогодишна традиция да подкрепяме децата и младежите в неравностойно състояние. Представителите на българския фешън дизайн, на родната фешън промишленост и предприемачество са хора с необятни и положителни сърца, и възприятие за обществена отговорност. Радостен съм, че те незабавно откликнаха, а имам вяра, че и в бъдеще ще е по този начин, на концепцията да поддържат и осъществен фантазиите на зрелостниците, лишени от наставнически грижи. Сигурен съм, че те ще допринесат за триумфа на благородната президентска самодейност “.

Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно състояние, който е част от благотворителната самодейност Подкрепи една фантазия, ще се състои на 30 май 2018 година и негов хазаин ще бъде президентът Румен Радев. Президентската институция продължава да набира дарения за самодейността. Финансовата поддръжка е предопределена както за организацията на балната вечер, по този начин и за еднократни стипендии за младежите, които ще продължат образованието си във висше учебно заведение.

Организациите, компаниите и жителите, които имат предпочитание да подкрепят благотворителната самодейност Подкрепи една фантазия, могат да го създадат със средства по банковата сметка на Администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01
BIC BNBGBGSD
Банка Българска народна банка

Снимки може да видите ТУК!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР