Академията за местни предприемачи“ e националният победител в конкурса European

...
Академията за местни предприемачи“ e националният победител в конкурса European
Коментари Харесай

„Академията за местни предприемачи“ e националният победител в конкурса European Enterprise Promotion Awards 2022

„ Академията за локални бизнесмени “ e националният победител в състезанието „ European Enterprise Promotion Awards 2022 “, номиниран да съставлява страната ни в категория “Отговорно и приобщаващо предприемачество ”.

Академията се реализира за 5-та поредна година с финансовата поддръжка на Филип Морис България, като част от стратегия за стабилно развитиe на общностите в тютюнопроизводителните райони “Забавно лято, грижовна есен ”. Европейската комисия е поверила провеждането на националния конкурс в България на Министерството на стопанската система и промишлеността. Конкурсът се реализира в два стадия – селектиране на кандидатури за национални спечелили, които от своя страна би трябвало да се състезават в шест категории на европейско равнище.

„ Академията за локални бизнесмени “ е националният победител в категория „ Отговорно и приобщаващо предприемачество “. През септември 2022 година жури, назначено от Европейската комисия, ще прегледа всички национални кандидатури, с цел да избере огромните спечелили в шестте категории и носителя на огромната премия. Всички национални спечелили, номинирани за присъединяване в европейския конкурс, ще бъдат отличени за своя принос на специфична гала в Прага през ноември, когато ще бъдат оповестени и крайните спечелили. „ Да бъдем отличени за народен победител, което ни слага измежду номинираните финалисти в Европа, е голяма наслада и самопризнание за нас. Но най-ценното и удовлетворяващо си остава резултатът от работата ни, това да способстваме за задържането и завръщането по родните места на хора, които вземат решение да трансформират своето бъдеще и бъдещето на общностите в дребните градове и села в България. „ Академията за локални бизнесмени 6.0 “ започва на 12-септември 2022 година, а с всяко издание от 2017 година насам, отчитаме от ден на ден участници и по-разнообразни и амбициозни хрумвания за пускане на дребен бизнес. “, споделя Елица Баракова, изпълнителен шеф на фондация Bcause.

„ Академия за локални бизнесмени “ е районна обучителна стратегия, особено основана за хора с предприемачески хрумвания от тютюнопроизводителните райони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Осъществява се от Център за предприемачество и образования „ Ринкър “ към фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис България, като част от програмата „ Забавно лято, грижовна есен “. За миналите 5 издания на програмата са кандидатствали над 300 бизнес хрумвания. 65 предприемачески екипи са минали през образования за развиване на планове, а 19 от тях са получили безплатна финансова поддръжка в размер на общо 130 000 лева Екипите ползват новаторски хрумвания от България и света или основават плановете си върху локални дадености, запаси и обичаи. Стартиращите своя дребен и резистентен бизнес, основават работни места и стават образец за реализация и добър живот в дребните обитаеми места в България. „ Предприемачеството е значима част от решението на проблемите в отдалечените райони. Академията поддържа дейните хора, с цел да придобият разнообразни умения и убеденост за реализиране на своите хрумвания, като образованията са с прагматична устременост.

Благодарение на Академията участниците построяват бизнес умения, получават препоръки и продължаваща менторска помощ, гласност и разпространение на продуктите и услугите и, не на последно място, започващо финансиране. “ – споделя Явор Гочев от център за предприемачество и образования „ Ринкър “ към фондация BCause. „ Академия за локални бизнесмени “, като част от програмата „ Забавно лято, грижовна есен " получи още едно самопризнание тази година. Двама спечелили в предприемаческите академии са измежду избраниците в годишната самодейност на Дарик радио – „ 40 до 40 “. Камен Бакърджиев, основател на " Цветята на Камен ", победител от третото издание на Академията през 2020 година, попада в категория „ Бизнес “. Илиян Попов, треньор по плуване, който е част от 5-ото издание на Акедемията, е отличен в категория „ Спорт “ за своята всеотдайна работа с деца, в това число такива с разнообразни физически или ментални усложнения, в единствения в Разлог състезателен клуб по плуване ``Перун ". Допълнително, Лета Панайотова, Катрин Томова и Надежда Инджова са също измежду 40-те отличени в категория „ Образование “. Те са част от екипа инструктори на образователно-приключенската академия за деца и академията за учители, част от програмата „ Забавно лято, грижовна есен “.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР