Академия Аскеер за 29-ти път ще раздаде годишни театрални отличия.

...
Академия Аскеер за 29-ти път ще раздаде годишни театрални отличия.
Коментари Харесай

Промени в регламента на наградите Аскеер

Академия " Аскеер " за 29-ти път ще раздаде годишни театрални оценки. Наградата за повсеместен принос се присъжда на артиста Иван Налбатов. Тази година номинациите идват и с промени в управлението и разпоредбите. По традиция церемонията " Аскеер " от Театъра на армията ще се излъчва директно по БНТ1 на 24 май.

" Аскеер " се трансформира, само че резервира скъпите обичаи на най-старите родни театрални награди, артистично и с намигане, със засилено онлайн наличие и нов Управителен съвет. Всички категории към този момент се дефинират от Академия Аскеер. Така премията за драматургия още веднъж е в ръцете на актьорите от Театъра на армията.
Асен Кобиларов - УС на фондация " А`Аскеер ": Визията е дребна част от измененията. Опитваме се да бъдем в крайник с времето, настоящи. Традициите на 29-годишната история на Аскеер обаче остават. Те си тежат на мястото. Владислав Виолинов - ръководител на фондация " А`Аскеер ": Много ни се желае да ги отворим от ден на ден към необятната общност и още веднъж да станат най-интересното нещо, което дават по малкия екран. Аз си припомням като дребен по какъв начин чаках с неспокойствие да дават Аскеер по малкия екран и да го виждам. И се надяваме още веднъж да успеем да накараме хората да се вълнуват от спектакъл.  © БГНЕС
Отличник по номинации е спектакълът на Пловдивския спектакъл " Дебелянов и ангелите " - в шест категории. Деян Донков ще се състезава на режисьорската територия, дружно с Диана Добрева и Явор Гърдев.

При актрисите борбата е сред Василена Винченцо, Илиана Коджабашева и Радина Кърджилова. Сериозна конкуренция за водеща мъжка роля - Валентин Ганев, Владо Пенев и Иван Бърнев. Очакваме друг взор и към церемонията, под режисурата на Иван Москов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР