Академик Пловдив загуби драматично след продължения в зрелищен мач от

...
Академик Пловдив загуби драматично след продължения в зрелищен мач от
Коментари Харесай

Силно начало и драматична загуба за Академик в Израел

Академик Пловдив загуби трагично след продължения в зрелищен мач от Балканската лига по баскетбол с 93:95 /23:12, 16:27, 24:27, 19:16, 11:13/ като посетител на мощния израелски отбор Апоел Холон в Група G на конкуренцията. Пловдивчани, които си бяха обезпечили място във финалната четворка, започнаха извънредно мощно и подвигнаха двуцифрена разлика още след първата четвърт, която усилиха във втората. Постепенно обаче домакините се съвзеха и изравниха до почивката, след което съумяха да изкопчат крайния триумф в продълженията. Момчетата на старши треньора Йордан Янков се надиграваха сполучливо с съперника в дълги интервали от мача и демонстрираха, че се намират в отлична форма, откакто единствено преди два дни разгромиха Берое с 26 точки в Стара Загора в мача от НБЛ.

11 точки бе задатъкът на Академик след първата четвърт. В началото на втората с тройка на Гуджино пловдивчани дръпнаха с 33:15. Последва обаче серия от 11:0 за Апоел, които съумяха да застигнат българския отбор до антракта. В началото на третата четвърт поредна порция мощна игра на Академик донесе 7 точки преднина и мачът се трансформира в непрекъсната гонитба. Все отново в края на третата четвърт баскетболистите на Апоел взеха превес и 3 точки преднина преди последните решителни 10 минути. Със здрава отбрана Академик още веднъж съумя да излезе напред и поддържаше авванс от 5-6 точки. 1.14 минути преди края домакините обърнаха с тройка на Мисгав и взеха задатък от 1 точка, който набъбна на 4 след още една точна далечна пукотевица на Брандвайн. В заключителните секунди обаче последваха два бързи коша на Гуджино и Вуцица и по този начин се стигна до продължения. В тях домакините вкараха две тройки, само че Академик не се съобщи и поддържаше равенството съвсем до края, когато Апоел се откъсна с 4 точки 22 секунди преди сирената. Невероятна тройка на Бачев върна интригата, Фогелман бе прецизен единствено в единия от двата наказателни удара за израелския отбор, а в последните секунди Вуцица не съумя от тройката, което даде крайния триумф на домакините.

Гардът Джахи Карсън направи огромен мач с 21 точки за Академик, Йере Вуцица, Николай Николов и Васил Бачев прибавиха по 18, като последният вкара 4от 10-те тройки за пловдивчани. Нате Сестина бе най-резултатен за спечелилите с 23 точки, Уили Уоркман добави 20 и 11 битки за дабъл-дабъл, Одед Брандвайн записа 19.
 Берое се класира за полуфиналите на Балканската лига
Берое се класира за полуфиналите на Балканската лига

След победа над ТФТ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР