Академик Пловдив се измъкна срещу Шумен в последните секунди и

...
Академик Пловдив се измъкна срещу Шумен в последните секунди и
Коментари Харесай

Академик се измъкна сух у дома срещу Шумен ВИДЕО

Академик Пловдив се измъкна против Шумен в последните секунди и завоюва първия си мач за 2022 година с инфарктното 83:78. Две минути преди края на мача домакините изоставаха на своя противник, само че мощни изяви на Адриан Секулов, Робертс Фрейманис и Томислав Минков донесоха пети триумф за отбора, воден от Йордан Янков в НБЛ.

Петима от състава на домакините, който бе с група единствено от 9 баскетболисти, вкараха по 10 и повече точки. Фрейманис приключи с 18 точки и 11 битки. Капитанът и воин в мача Секулов също вкара 18 точки, като добави по 5 асистенции и отнети топки. С 13 точки се включи Николай Титков, в това число и панер, от който стартира обрата в последните минути. С 12 се отличи Томислав Минков, а с 10 – Николай Николов. Мача пропуснаха Васил Бачев и Антъни Гуджино.

За Шумен превъзходен мач записа Деян Биелич, който приключи с коефициент на успеваемост 40. Сърбинът вкара 24 точки и овладя 15 битки. Александър Милов добави 18 точки, а с 14 точки се включи Маркъс Майерс.

В идващия кръг Академик гостува на Балкан, а Шумен – на Левски.



Йордан Янков - старши треньор на Академик: Тази победа ужасно доста ни трябваше, тъй като бяхме влезнали в отрицателна серия. Този мач трябваше да го вземем за самочувствие, даже и по този метод. Играем на доста огромни приливи и отливи без значение, че имаме изчезнали играчи, би трябвало да се опитаме да задържим едно равнище, което да успеем да задържим през по-голямата част от мача. Имаме ужасно хубави моменти, само че и моменти, на които терена са детска възраст играчи, което в действителност не наподобява добре. Работим доста, проучваме, само че в действителност и времената са такива, че с тези непостоянни сформира, в които се появява всеки един тим е доста мъчно да се задържи едно положително равнище на игра. Надявам се отсъстващите да се завърнат по-бързо. Ние всяка седмица имаме най-малко по един мач, а постоянно и по два. Най-лошото е, че от началото на сезона не сме изиграли мач в цялостен състав. Много тежки мачове ни чакат гостувания в Стара Загора и Ботевград. Ще се подготвим за тези срещи и се надявам да си вземем поука от мача с Берое предходната седмица и да променим нещо.

Академик Пловдив - Шумен 83:78 (20:11, 20:21, 21:30, 22:16)

Академик Пловдив: 25 Томислав Минков 12, 7 Робертс Фрейманис 18, 8 Николай Николов 10, 5 Николай 13, 44 Неманя Бешович 9 (6 Адрия:н Секулов 18, 9 Робърт Георгиев 1, 33 Кръстомир Михов 2, 18 Хайдар Баракат не е играл)

Шумен: 10 Александър Милов 18, 29 Деян Белич 24, 33 Маркъс Майърс 14, 7 Виктор Серафимов 9, 16 Георги Кендеров 7, 4 Константин Паисиев 6, 0 Пламен Русков, 15 Теодор Димитров)

Съдии : Мартин Хорозов, Ангел Иванов, Ивайло Иванов, комисар : Чавдар Зехиров
Свързани вести Четвърта поредна загуба за Академик в НБЛ Черноморец продължава да е препъни камък за Академик в НБЛ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР