Академик Лъчезар Трайков - един от най-търсените невролози в България,

...
Академик Лъчезар Трайков - един от най-търсените невролози в България,
Коментари Харесай

Болница за рехабилитация “Сердика” представи японски свръхробот, помагащ на обездвижени хора да ходят отново

Академик Лъчезар Трайков - един от най-търсените невролози в България, Андрей Марков, съосновател и шеф на " Аджъбадем Сити Клиник ", както и доцент доктор Спас Спасков, някогашен шеф на “Пирогов”, се събраха със свои сътрудници по покана на най-голямата болница за рехабилитация в България - “Сердика”, на представянето на революционния робот HAL CYBERDYNE *.

Демонстрацията протече динамично със съдействието на двама пациенти от болничното заведение, лекуващи се с HAL. Интересът към свръхмашината стана още по-голям, откакто някои от гостите зададоха въпроси към пациентите по какъв начин се усещат след процедура с HAL и получиха повече от позитивен отговор (гледайте видеото ).

Светилата в българската медицина освен останаха впечатлени от опциите, които дава робота HAL за възобновяване на пациенти с контузии, а пожелаха и да бъдат осведомени непрекъснато за положението на лекуващи се към този момент пациенти.

За да даде допустимо най-високо качество на здравната услуга с робота HAL болница “Серпдика” изпрати собствен екип на образование в Япония. Директорът на “Рехабилитация и физиотерапия” в господин Димитър Петров описа в резюме за основните моменти при използването на HAL в лекуване на контузии и показва по какъв начин HAL разпознава импулсите на мозъка, трансформирайки ги в придвижване .

Достъп до революционния способ за рехабилитация има всеки, който се допита до екипа на болничното заведение.
Оказва се, че след Швейцария, Германия и Италия, България е четвъртата страна в Европа, която разполага с революционния екзоскелет .

Достъпността е приоритет за “Сердика” и здравната услуга с екзоскелета е на допустима цена. Болницата работи с НЗОК по всички клинични пътеки за дълготрайно лекуване и рехабилитация и приема пациенти с всевъзможни контузии.
—————
*HAL (Hybrid Assistive Limb) е най-съвременната технология в света за възобновяване на двигателните функционалности при контузии и болести на нервната система и опорно-двигателния уред. Екзоскелетът HAL води до обединение на човек, машина и информация посредством точно хващане на нервни импулси. Японският робот, създаден от международния водач в основаване на сходни изобретения, оказва помощ на хора с физически увреждания да се движат и им дава опция да упражняват по-голяма мускулна мощ от нормално. Уникалният механизъм на технологията форсира регенерацията на невроните и “учи” мозъка още веднъж да движи крайниците.

Повече можете да научите на
www.serdika.com и на телефон 0700 70 112

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР