Академик Бултекс 99 разгроми гостуващия Спартак Плевен 94:75 /18:14, 33:20,

...
Академик Бултекс 99 разгроми гостуващия Спартак Плевен 94:75 /18:14, 33:20,
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 се върна на победния път с убедителна победа над Спартак Плевен

Академик Бултекс 99 разгроми гостуващия Спартак Плевен 94:75 /18:14, 33:20, 23:15, 20:26/ в мач от осмия кръг на НБЛ и постави завършек на отрицателната серия от 5 следващи загуби в шампионата и в Балканската лига. Момчетата на Асен Николов изиграха мощен мач, а над всички бе гардът Айзея Юмипиг. Студентите още веднъж бяха на равнище в далечната пукотевица и приключиха с общо 15 тройки против единствено 4 на противниците си.

Домакините започнаха със серия от 10:0, само че до края на първата четвърт плевенчани съумяха да стопят пасива си до 4 точки. Във втората Академик Бултекс 99 заздрави отбраната и съумя да дръпне, посредством и на отлична далечна пукотевица на Айзея Юмипиг и Шакир Смит. За първата част домакините вкараха общо 9 тройки от 20 опита, до момента в който гостите записаха нулева успеваемост в далечната пукотевица – 0 от 11.

След почивката превъзходството на студентите продължи, както и точния мерник на Юмипиг. Домакините държаха крепко в отбрана и не разрешиха на плевенчани да се върнат в мача, като усилиха задатъка си с още 8 точки до 25. В последната четвърт домакините имаха цялостен надзор на мача, като задатъкът им стигна до 28 точки, само че Спартак въпреки всичко съумя да стопи малко до края на мача. На почивката качествата си на игрището демонстрираха децата от отбора на Акдемик Бултекс 99 до 12 години.
Айзея Юмипиг бе най-хубав в мача с 27 томки, от които 7 тройки. Шакир Смит добави 16 точки, Мартин Дурчев – 15. За Спартак се отличиха Николай Маринов с 20 точки, Константин Коев с 15, Боуен и Милен Дудев с по 10.

КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:
“Важна победа за нас. Играхме нападателно в отбрана, удовлетворен съм от желанието и старанието на момчетата в защита, само че най-много на това наблегнахме през паузата. Иначе в нахлуване си имаме своите козове, защото във всеки мач вкарваме към 80 точки. Имахме проблеми – травми на Васко Михайлов, Мануел Джонсън също е с контузия, пожела да играе, само че болките му се ускориха, бяхме и без асистент треньора Илко Нанев. Радваме се, че успяхме да ги превъзмогнем и да изиграем добър мач. Предстои ни дуел с Башкими в Косово от Балканската лига във вторник. Ще бъде мъчно, добър тим са, с нов треньор.”

Айзея Юмипиг, Академик Бултекс 99:
“Влязох от пейката и първата ми задача бе да играя крепко в отбрана, защото върху това наблегнахме преди срещата. В нахлуване също движехме добре топката. Получих поддръжката на съотборниците си и като цяло играта ни сработи, както и моята. Нивото на българския шампионат е доста положително, има мощни баскетболисти, конкуренцията е сериозна, заделят се средства. В съпоставяне с шампионата на Канада, в което играх преди да дойде тук, единствената по-голяма разлика е, че то е по-атлетично от българското. В Пловдив се усещам чудесно, градът е прелестен, съотборниците ми ме поддържат и постоянно са подготвени да ми оказват помощ.”

Александър Дяковски, старши треньор на Спартак Плевен:
“Честита победа на Академик Бултекс 99. Нямам забележки към моите момчета. Ключът съгласно мен бе в тяхната висока успеваемост от тройката и нашата трагична такава. Както и в множеството неточности, които направихме и надлежно – множеството офанзиви за тях. В нашия тим има много неуредици от учредителен темперамент и първо би трябвало да се оправят те, а по-късно да мислим да градим тим.”

Милен Дудев, Спартак Плевен:
“За мен този мач бе по-особен, защото съм играл в Академик Бултекс 99. Затвориха ни играта на тройката и съгласно мен от това пристигна разликата. От 4 дни се завърнах в отбора, който е доста друг от предходната година и ни би трябвало много работа.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР