Air India съобщи, че резервен самолет на авиокомпанията ще излети

...
Air India съобщи, че резервен самолет на авиокомпанията ще излети
Коментари Харесай

Air India изпраща резервен самолет в Магадан

Air India заяви, че авариен аероплан на самолетната компания ще излети от Мумбай в сряда с цел да вземе пасажерите, чийто полет във вторник е бил пресечен на аероплан " Боинг " 777 на съветското далекоизточно летище Магадан, предава Ройтерс.

На борда на самолета е имало 216 пасажери и 16 души екипаж. Той е изпълнявал полет от Ню Делхи за Сан Франциско. Самолетът е с два мотора и единият от тях е дал недостатък, който е наложил машината да кацне спешно на съветското летище.

Авиокомпанията сподели, че нейният ексклузивен полет ще напусне Мумбай в 10:30 часа българко време и ще се насочи към Магадан в Русия, носейки храна и други движимости от първа нужда за блокираните там пасажери.

Руските авиационни управляващи - " Росавиация " обявиха, че аварийният аероплан на Air India би трябвало да кацне в в 6:00 часа българско време в четвъртък.

Блокиран пасажер е разказал пред индийската телевизия NDTV, че на борда е имало доста жители на Съединени американски щати и че поради напрежението сред Русия и Съединените щати " тук има доста нервни хора ".

Air India не отговори незабавно на настояването да разгласи националността на пасажерите.

Заместник-говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Ведант Пател сподели във вторник, че е " евентуално " да има американци на борда поради плануваната дестинация.

" Ние знаем за полет за Съединени американски щати, който трябваше да направи спешно кацане в Русия и продължаваме да следим обстановката от близко ", сподели Пател.

Авиокомпанията сподели, че е преместила пасажерите в спонтанни пространства, базирайки се на инфраструктурни ограничавания към летището.

Русия забрани на американски самолетни компании и други задгранични превозвачи да употребяват нейното въздушно пространство в отговор на това, че Вашингтон забрани съветски полети над Съединените щати през март 2022 година, откакто Москва изпрати войски в Украйна.

Въпреки това Air India и някои основани в Персийския залив, китайски и африкански превозвачи не престават да летят над Русия , което прави времето за полет по-кратко и американските съперници неконкурентоспособни.

През февруари американските сенатори приканиха администрацията на Байдън да спре китайски самолетни компании и други неамерикански превозвачи да летят над Русия по направления за Съединени американски щати .

" Ройтерс " заяви предходната седмица, че китайските самолетни компании заобикалят да летят над съветското въздушно пространство в четири новоодобрени полета до и от Съединените щати .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР