Air France, която се бори да се конкурира с китайските

...
Air France, която се бори да се конкурира с китайските
Коментари Харесай

Air France се стреми към равнопоставеност с китайските си конкуренти: Bloomberg

Air France, която се бори да се конкурира с китайските си противници, откакто предходната година ѝ беше неразрешено да лети в съветското въздушно пространство, желае държавното управление да ограничи достъпа на китайските самолетни компании до Франция, заяви Bloomberg.

Хора, осведомени със обстановката, обявиха пред изданието, че френският водещ транспортьор твърди, че китайските самолетни компании се употребяват с незаслужено преимущество, до момента в който други са принудени да избират по-дълги направления до Азия, с цел да избегнат полетите над Русия.

Air France чака от президента Еманюел Макрон да вкара налози или други ограничения, които да основат сходна разходна база за френската компания и китайските съперници, оповестяват източниците.

Преди пандемията водещият френски транспортьор е правил 32 полета седмично до континентален Китай, спрямо шест седмично, планувани за този месец, означават източниците. Съобщава се, че компанията се стреми да усили броя на седмичните полети до 14 през юли, в очакване на утвърждението на китайското държавно управление.

Според Air France нуждата от заобикаляне на Русия прибавя два до три часа при полети от Китай, което значи спомагателни разноски за гориво и личен състав.

" Подкрепяме увеличението на потенциала на полетите сред Франция и Китай, само че е належащо да има равнопоставеност ", съобщи представител на Air France, представен от Bloomberg. " В момента има деформиране на конкуренцията, което би трябвало да се вземе поради ", добави представителят.

Междувременно държавен чиновник съобщи пред изданието, че Франция се стреми към " прогресивно и уравновесено " връщане на връзките с Китай, като означи, че членове на няколко френски министерства възнамеряват да се срещнат още тази седмица, с цел да обсъдят въпроса. Френското държавно управление има 28,6 % от акциите на Air France.

Миналата година Русия затвори въздушното си пространство за самолетни компании от повече от 30 страни, в това число всички 27 членки на Европейския съюз, в отговор на обвързваните с Украйна западни наказания, ориентирани към нейния авиационен бранш.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР