АИКБ категорично възразява срещу повишаването на изкупната цена на въглищата

...
АИКБ категорично възразява срещу повишаването на изкупната цена на въглищата
Коментари Харесай

АИКБ: Недостигът на средства в рудниците е заради разхищения, а не поради ниската цена на въглищата


АИКБ изрично възразява против повишението на изкупната цена на въглищата и против всевъзможни други дейности, които биха довели до непазарно повишение на себестойността на продукцията и до загуба на конкурентоспособност на български предприятия. Настояваме за действителни ограничения за усъвършенстване на ръководството на рудниците, захранващи енергийния комплекс „ Марица Изток “. Това е посочено в публична позиция на работодателската организация по отношение на митинга на миньорите против отхвърли за повишение на изкупната цена на въглищата.

Според Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) претекстовете на настояването за повишение на изкупната цена на въглищата са " несъстоятелни и изцяло неприемливи ". Те са свързани с дефицит на средства, който може да бъде обезщетен с ограничения за оптимизация на ръководството и на индустриалния развой в рудниците. Недостигът на средства е заради тяхното разхищение, а не заради ниската цена на въглищата, сочат от организацията.

За никого не е загадка, а минимум за самите миньори и за техните синдикати, че рудниците са „ обраснали “ с неприемливо многолюдна администрация, както и че те имат редица изцяло несвойствени за тях разноски, налагащи се по всевъзможни съображения, само че не и заради индустриална нужда, гласи позицията.

Работещите в рудниците в частни диалози и в самостоятелен проект недоволстват против тези голословни разноски, точната дума за които е „ разточителство “, само че другояче се включват във всевъзможни всеобщи мероприятия и протестни маршове, в които се стачкува, че не се усилват изкупните цени на въглищата. Иначе казано - те стачкуват, че не се предизвиква в допълнение повишаването на мащаба на разсипничеството, акцентират от АИКБ.

Работодателската организация приканва миньорите, работещи в рудниците, както и здравомислещите синдикалисти " да извърнат негодуванието си против несвойствените разноски и разсипничеството, а за какво не и против кражбите в рудниците, против които всеки недоволства ".

Увеличаването на изкупната цена на въглищата ще докара само до повишение на цената на електрическата енергия и за промишлени, и за битови потребности, което пък неотложно ще докара до спадането на конкурентоспособността на цели браншове, където от години българските предприятия се съревновават в световен проект. В тези браншове всяко повишаване на себестойността води до загуба на конкурентоспособност и на пазарен дял. Нека не проваляме български производители и техните служащи заради нежеланието си да подредим личния си двор, приканват от АИКБ.

Като представител на бизнеса организацията заявява, че изрично възразява против повишението на изкупната цена на въглищата и против всевъзможни други дейности, които биха довели до непазарно повишение на себестойността на продукцията и до загуба на конкурентоспособност на български предприятия. Настояваме за действителни ограничения за усъвършенстване на ръководството на рудниците, захранващи енергийния комплекс „ Марица Изток “, сочат в позицията си от АИКБ.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР