Ахметов е мажоритарен собственик на два големи стоманодобивни завода, включително

...
Ахметов е мажоритарен собственик на два големи стоманодобивни завода, включително
Коментари Харесай

Най-богатият украински олигарх заведе дело срещу Русия

Ахметов е мажоритарен притежател на два огромни стоманодобивни завода, в това число " Азовстал ", трансформирал се в сцена на едно от най-интензивните сражения във войната в пристанищния град Мариупол, който съветските сили завзеха предишния месец.

Олигархът е родом от окупирания град Донецк, в източния район на Донбас, където съветските военни сили концентрират напъните си да завоюват повече територия.

Десетки предприятия от стоманодобивната индустрия, въглищни мини и други активи в района, както и в Южна Украйна, които са благосъстоятелност на Ахметов, са конфискувани от съветските сили, уточни олигархът.

Съдебният иск упорства за незабавно " облекчение на блокирането, плячкосването, унищожаването и отклоняването на зърно и метали от Русия “, съгласно изказване, издадено от неговата System Capital Management Group - украинска финансова и индустриална холдингова компания.

" Злото не може да остане ненаказано. Престъпленията на Русия против Украйна и нашия народ са внушителни и отговорните за тях би трябвало да бъдат подведени под отговорност. Това дело е една от първите интернационалните правни стъпки против Русия за прекъсване на продължаващите закононарушения, унищожаването на украинската стопанска система и разграбването на украински активи ", се показва в изказването на Ахметов, представено от БНР.

" Разграбването на украинските експортни артикули, в това число зърно и стомана, към този момент докара до по-високи цени и до хора, които умират от апетит по целия свят. Тези безчовечен дейности би трябвало да бъдат прекъснати, а Русия би трябвало да заплати напълно. Вярвам в справедливостта и се боря за нея ", прибавя той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР