Агресивен мъж в неадекватно състояние нападна екип на спешна помощ

...
Агресивен мъж в неадекватно състояние нападна екип на спешна помощ
Коментари Харесай

Мъж нападна екип на Спешна помощ



Агресивен мъж в несъответстващо положение атакува екип на незабавна помощ в София и даже изпочупи инвентар в колата за спешна помощ, оповестява Нова телевизия.

Въпреки това, медиците са съумели да му оказват помощ и да го откарат в болница за лекуване. С разписването на новия рамков контракт обаче, медиците ще имат право да отхвърлят помощ на нападателни пациенти.

Всяка година в страната се записват близо 400 случая на принуждение над медици от Спешна помощ. В Координационния център в София, нощес в 21.30 ч., е получен следващ сигнал за мъж в несъответстващо положение, който след това е нападнал екипа.

Късно нощес екип на Спешна помощ се отзовава по сигнал в квартал "Гоце Делчев ". Съобщено е за 35-годишен мъж, който има потребност от лекарска помощ, след получена фрактура на ръката. По неразбираеми аргументи обаче мъжът изсипва цялата си експанзия върху дежурния екип.

Видимо несъответстващ, той псува, заплашва и чупи инсталация в колата за спешна помощ. Откаран е в болница, а казусът влиза в следващата статистика - всеки ден в страната най-малко по един екип е атакуван от нападателни пациенти.

За да защитят лекарите, в написания към този момент Рамков контракт се показва – в случай че лице нападне екип, или накърни достолепието на доктор, може да му бъде отказана помощ, само че това в случай, че казусът не е животозастрашаващ. Здравни специалисти обаче описаха текста като изцяло неправилен, защото на процедура всеки случай може да се смята за незабавен.

"Ние нямаме право да оставим несъответстващ пациент, без значение в каква обстановка се намираме. Това може да е човек с хипоглекимия, може да е с кръвоизлив в мозъка. Ако ние си тръгнем в този миг, този човек може да се обърне против околните си, или да нарани себе си ", сподели ръководителят на Националната асоциация на работещите в незабавна помощ доктор Десислава Кателиева.

Решението съгласно тях е в това да има по-добра съгласуваност с полицията и обещаните преди повече от 6 години паник бутони най-сетне да бъдат обезпечени. Случаите на експанзия в София са най-малко 40 на година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР