Агнешкото е достатъчно да задоволи националното потребление. Това обяви на

...
Агнешкото е достатъчно да задоволи националното потребление. Това обяви на
Коментари Харесай

Агнешкото е достатъчно за празниците

Агнешкото е задоволително да задоволи националното ползване. Това разгласи на брифинг земеделският министър Десислава Танева. Има задоволително прясно българско агнешко за празниците, успокои Танева.

При спазването на хигиеничните ограничения ще има достъп до кланиците на клиенти. Разговаряно е към този момент с Министерство на вътрешните работи поради възбраната за скупчване на доста хора на едно място.

64 кланици в България ще обезпечат агнешко месо. Държавата им е дала финансова поддръжка. Министър Танева се надява, че всички в бранша ще се оправят дружно в рецесията. Ще се вкара обвързване да се предлага на веригите българска продукция. Това обаче не значи, че ще има обвързване да се предлага във веригите % българска храна, каквато информация излезе.

Въпреки това земеделският министър недоумява за какво комерсиалните вериги не могат да подкрепят родното произвеждане със зареждане с българска храна и изрично се опълчи на изказванията им.

По думите на Танева позицията, разпратена през вчерашния ден до медиите, е била цялостна с манипулативни изказвания. Отделянето на място в комерсиалните площи за български производители по никакъв метод не може да окаже негативно влияние върху пазара, безапелационна бе Танева.

Припомняме, през вчерашния ден от Сдружението за съвременна търговия изпратиха мнение, с което желаят анулация на проектопостановление на Министерския съвет главните храни, които се оферират в огромните търговски вериги, да са създадени в България.

БАБХ работи интензивно по контрола на качеството на храните. Ведомството на Танева следи и за далавера.

Земеделският министър Десислава Танева уточни, че първите заети в земеделието ще са в розобера. Земеделието има потребност от служащи в този миг, когато доста хора са без работа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР