Агенцията за развитие на новите технологии в американската армия DARPA

...
Агенцията за развитие на новите технологии в американската армия DARPA
Коментари Харесай

DARPA обяви в САЩ състезание за скоростно извеждане на сателити в космоса

Агенцията за развиване на новите технологии в американската войска DARPA разгласи конкурс за най-бързо извеждане на спътник с маса до 1 звук в космоса.
DARPA смята, че подготовката на сходна задача е прекомерно дълга, изключително за спътници до 1 звук. Подготовката лишава месеци, а от време на време повече от година. Агенцията смята, че този развой може да се форсира.

В уеб страницата на DARPA се оповестява, че първата премия в надпреварата Launch Challenge е в размер на $10 милиона. Наградата за второто място е $9 милиона и за третото – $8 милиона. Всяка компания, която успее да реализира изстрелване в космоса, ще получи $2 милиона.

Само две-три седмици преди старта, на фирмите ще бъдат обявени времето и мястото, откъдето всяка една от тях би трябвало да реализира изстрелването, както и параметрите на орбитата. Ще има и потребен товар, информацията за който ще получат няколко дни преди старта. Съдиите ще регистрират освен времето за подготовка и изстрелване, а и точността на изстрелването, масата на ракетата и положението на потребния товар.

До 15 октомври тази година, всички компании, които желаят да вземат участие в състезанието, би трябвало да подадат молба с цел да бъдат утвърдени от Федералното ръководство на гражданската авиация (FAA).

Конкурсите на DARPA постоянно водят до скок в развиването на съответната техническа област. Предишното съревнование бе за безпилотни коли. Победителят Себастиан Трун (Sebastian Thrun) оглави отдела на Гугъл за роботизирани коли.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР