Агенцията за национална сигурност (АНС) на Съединените щати официално призна,

...
Агенцията за национална сигурност (АНС) на Съединените щати официално призна,
Коментари Харесай

Агенцията за национална сигурност на САЩ изтрива 685 млн. телефонни разговора

Агенцията за национална сигурност (АНС) на Съединените щати публично призна, че ще изтрие от базата данни над 685 000 000 записа на телефонни диалози, които е получила от телекомуникационните оператори единствено през 2015 година, предава БГНЕС.

През юни 2015 година Конгресът ограничи събирането на сходни информации от страна на АНС. Тези данни може да се съхраняват единствено от телекомуникационните компании, само че АНС има право да " филтрира огромна част от тях ". В момента организацията унищожава тъкмо тези " филтрирани диалози ", които е получила. В формалното известие на АНС се споделя, че " изтриването е почнало през месец май, откакто специалистите в организацията са открили нередности при приемането на някои от данните от доставчиците ". АНС " получила " диалози, за които не е имало пълномощията да ги получи и има ". " Това е доказателство за слабостта в тази стратегия ", сподели пред " Гласът на Америка " Дейвид Крис, най-големият специалист по тези въпроси, който работи в правосъдното министерство, а сега управлява консултантската компания " Калпър партнърс ".

Сенаторът от щата Орегон Рон Вайдън, който е един от най-големите бранители на персоналното пространство на жителите, упрекна телекомуникационните компании за абсурда. " Този случай потвърждава, че телекомуникационните компании са раздавали безконтролно чувствителни данни за клиентите си на държавното управление и не са съумели да основат нужната система според новия закон ", сподели сенаторът.

АНС пострада съществено през 2013 година от разкритията на някогашния чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ и на организацията Едуард Сноудън, който разобличи непозволените дейности на американските специфични служби. През последните пет години Сноудън живее в Русия, където откри леговище, откакто през 2013 година съобщи на международните медии строго секретни материали, уличаващи американското държавно управление в тотално следене на личните му жители. Сноудън няма по какъв начин да се завърне вкъщи, където е търсен по обвинявания в шпионаж и кражба на държавна благосъстоятелност. Въпреки слуховете за раздялата, в Русия, дружно със Сноудън, живее и неговата другарка Линдси Милс.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР